Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

"O Santa Hackaday σας κάνει δεύτερο δώρο"

Εφόσον σας έκανα δώρο τα χριστούγεννα δε γίνεται να σας αφήσω χωρίς δώρο πρωτοχρονιάτικα. Έψαξα και βρήκα στο αρχείο μου μια πολύ καλή συλλογή (και σπάνια) με ελληνικά, αυτή τη φορά, τραγούδια που τα βρήκα στις ΗΠΑ. Ρεμπέτικα ψιλοάγνωστα του υποκόσμου που χρονολογούνται από το 1930 ως το 1955. Αξίζει να σας αναφέρω ότι αυτή η συλλογή ηχογραφήθηκε στις Η.Π.Α. το 1999 από την Rounder Records στο Cambridge της Μασαχουσέτης και όχι από κάποια ελληνική εταιρία. Αυτό σημαίνει πολλά. Κυρίως πόσο διεθνής μουσική είναι το ρεμπέτικο. Ο τίτλος αυτής της συλλογής; "Mourmourika - Songs Of The Greek Underworld". Αρκετά όμως με τα λόγια. Για να κατεβάσετε τη συλλογή κάντε κλικ ΕΔΩ.
Μπαίνετε μέσα στο site του Rapid Share με το παραπάνω link. Θα δείτε ένα πίνακα με δύο στήλες (Premium και Free). Στο κάτω μέρος της σελίδας κάνετε κλικ στο κουμπί Free. Περιμένετε περίπου ένα λεπτό και θα σας δωθεί ένας κωδικός όπου θα βάλετε μέσα στο πλαίσιο. Για τον τρόπο που θα το κατεβάσετε πριν βάλετε τον κωδικό μέσα στο πλαίσιο κάντε κλικ στο Download with Level (3). Μετά πατήστε download. Σε λίγο θα έχετε το δώρο στον υπολογιστή σας. Για να κάνετε αποσυμπίεση αρχείου πρέπει να έχετε Win Zip ή Win Rar. Το αρχείο θα είναι διαθέσιμο στο Rapid Share για ένα έως τρεις μήνες (εξαρτάται από το Rapid Share).
Όσοι δε λάβατε το χριστουγεννιάτικο δώρο με τα blues και jazz τραγούδια και θέλετε να τα αποκτήσετε κάντε κλικ ΕΔΩ.
Περισσότερες πληροφορίες στο post μου:
http://hackaday-thema.blogspot.com/2007/12/santa-hackaday-bloggers.html
Σας εύχομαι καλή ακρόαση και καλή χρονιά.
Υ.Γ.:Αν θέλετε πείτε μου τη γνώμη σας για τα τραγούδια.

buzz it!

"ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2007"

30 - 12 - 2007 προπαραμονή πρωτοχρονιάς.
Επιτέλους το 2007 (κωλοχρονιά) φεύγει. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ! Αυτά που μας άφησε; Μισή Ελλάδα καμμένη, μπόλικες απεργείες και διαδηλώσεις χωρίς αποτελέσματα, υπερπληθώρα τηλεοπτικού σκουπιδαριού, σκάνδαλα (ροζ και μη), εκλογές που το αποτέλεσμα τους δεν έχει να προσφέρει τίποτα, έναν καραγκιόζη που σέρνει στα δικάστήρια ένα blogger ο οποίος δε φταίει σε τίποτα, αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η., αυξήσεις πείνας στους μισθούς της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, ανοιχτό πρόβλημα με ασφαλιστικό, τη συνέχεια του πολέμου στο Ιράκ, τη δολοφονία της Μπούτο στο Πακιστάν, το πρόβλημα με το περιβάλλον ολοένα και μεγαλώνει,παιδεία χωρίς παιδεία και στον επίλογο της χρονιάς έσκασε ο Ζαχόπουλος σαν καρπούζι... συγνώμη... σαν βόμβα με το (είναι ροζ;) σκάνδαλο όπου μια γυναίκα θα πληρώσει όλη τη νύφη γιατί πάλι φαγώθηκαν ένα σωρό φράγκα και η παράδοση απαιτεί ένα εξιλαστήριο θύμα.
Γέρε χρόνε φύγε τώρα... στον αγύριστο να πας... ήρθε ο νέος με τα δώρα... τις αυξήσεις τα τσιβιά...
Βέβαια τα στραβά του 2007 δεν είναι μόνο αυτά που προανέφερα αλλά πολλά περισσότερα. Αν κάτσω να τα απαριθμήσω όλα ένα - ένα θα διαβάζετε το post μου μέχρι.... του χρόνου!
Βέβαια για να μη νομίζετε ότι είμαι τόσο απαισιόδοξος (ή ΕΜΟ) έγιναν και μερικά καλά. Το κυριότερο; Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου πέρασε πανηγυρικά πρώτη στα τελικά του ευρωπαϊκού κυπέλλου του 2008 στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.
Ο απολογισμός συνεχίζεται γιατί ζούμε στη χώρα των θαυμάτων και κάτι συνταρακτικό μπορεί να συμβεί ακόμα και μερικά λεπτά πριν την αλλαγή του χρόνου.
Επιτρέψτε μου να είμαι αρκετά επιφυλακτικός και απαισιόδοξος και για το 2008. Θα είναι και δίσεκτο.

Υ.Γ.: Το δωράκι που κάνω σε όλους τους bloggers το λάβατε; Αν όχι κάντε κλικ στο:
http://hackaday-thema.blogspot.com/2007_12_17_archive.html

buzz it!