Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η ΚΕΝΗ GREEK TV

Καλησπέρες σε όλους και όλες! Πριν από λίγο ήρθε ένα φιλαράκι στο σπίτι μου για καφεδάκι και βλέπαμε μπάλα στην ΕΤ3. Μετά τον αγώνα κάναμε ζάπινγκ. Τηλεσκουπιδαριό με τη σέσουλα. Τα σκήπτρα τα κρατάει το δελτίο ειδήσεων του Star.
Τέσσερα απανωτά θέματα για την εθνική μας πορνοστάρ Τζούλια, διάλειμμα με ένα άσχετο θέμα και ξανά μανά η Τζούλια στους δέκτες. Οι σοβαρές ειδήσεις περνάνε στο κάτω μέρος της οθόνης με ψιλά γράμματα ή βγαίνουν σε καρτέλες των δέκα δευτερολέπτων και λιγότερο. Το επόμενο θέμα με το οποίο θα μας ζαλίσει τα ούμπαλα το παραπάνω κανάλι θα είναι το διαζύγιο της Έλλης Κοκκίνου. Να μου το θυμηθείτε! Το Ε.Σ.Ρ. τι κάνει; Στον ΣΚΑΪ έριξε καμπάνα (χωρίς λόγο κατ' εμέ). Στις πρωινομεσημεριανοαπογευματινοβραδινομεταμεσονύχτιες γεννήτριες τηλεσκουπιδιών γιατί τόση ανοχή;
Ο κόσμος έχει ξεφύγει για τα καλά. Τηλεόραση βλέπω επιλεκτικά και περισσότερο μετά τα μεσάνυχτα. Τότε βάζουν εκπομπές που αξίζουν, όπως ντοκυμαντέρ ή ταινίες που αξίζουν. Μόνο στην Ε.Ρ.Τ. βάζουν ορισμένα talk shows που είναι για τα μπάζα, π.χ. ΣΤΑ ΑΚΡΑ (της Φλέσσα). Αυτές οι εκπομπές δε φαίρνουν τηλεθέαση γιατί δεν τις κόβουν; Εκεί στην Ε.Ρ.Τ. νομίζουν πως ο κόσμος έχει διάθεση να πετάει λεφτά για τέτοιες πίπες; Άλλη πολυδάπανη εκπομπή είναι αυτή του Σπύρου Παπαδόπουλου (Στην υγειά μας) η οποία τι προσφέρει; ΤΙΠΟΤΑ. Βλέπει ο κόσμος στο γυαλί πως γλεντάνε οι έχοντες σαν τον πεινασμένο έξω από μια βιτρίνα εστιατορίου που ξερογλείφεται βλέποντας τους άλλους να τρώνε. Σαφώς υπάρχουν και καλές εκπομπές στην κρατική τηλεόραση όπως της Μπήλιως Τσουκαλά, του Κώστα Φέρρη για το ρεμπέτικο στην ΕΤ3, το Balkan express (πάλι στην ΕΤ3) κλπ.
Internet και πάλι internet ή δορυφορική είναι η λύση. Έχουμε τόσα κανάλια που προβάλουν το απόλυτο τίποτα με πρωταγωνιστή τον απόλυτο κανένα. Μια απορία έχω: Οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι κρατικές και δεν πωλούνται, μόνο ενοικιάζονται. Με λίγα λόγια ανήκουν σε όλους μας. Δε θα έπρεπε τα πράγματα να είναι λιγάκι πιο σφιχτά για τους καναλάρχες, δημοσιοκάφρους και όλα τα νούμερα που πρωταγωνιστούνε στη Greek TV; Άντε καλή εβδομάδα και κουράγιο!!!

buzz it!