Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ο ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟΣ

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε βγάζουν έξω από τα ρούχα σου με τον τρόπο σκέψης τους. Το χειρότερο είναι ότι δεν το κάνουν επίτηδες αλλά πιστεύουν αυτά που λένε ενώ απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα. Τέτοια άτομα ζούνε στον πλανήτη Γκούφη. Είναι άτομα που βλέπουν το μαύρο χρώμα και το αποκαλούνε άσπρο. Κάτι τέτοιο μου συνέβει το Σαββατόβραδο που μας πέρασε.
Παίρνει τηλέφωνο ένας κολλητός μου και λέει να βγούμε έξω με τις γυναίκες για καμιά μπυρίτσα ή κανένα ποτάκι χαλαρά. Λέω εντάξει. Μου λέει ότι θα είναι και ένα φιλικό του ζευγάρι το οποίο μας το είχε συστήσει και γίναμε πελάτες του (ανάθεμα την ώρα). Τέλος πάντων, βρεθήκαμε όλοι μαζί σε ένα μπαράκι και το γλέντι άρχισε κατευθείαν! Με αυτό το ζευγάρι πρώτη φορά βγαίναμε έξω αλλά ποτέ δε φανταζόμουν ο τυπάς πόσα κιλά χοντρομαλάκας θα είναι.
Αρχίσαμε τη συζήτηση περί αγροτών και δεν του άρεσαν οι απόψεις μου. Δεν παραδεχόταν ότι δεν είναι σωστό οι αγρότες να κλείνουν τους δρόμους, ότι ένα σωρό αγρότες τις επιδοτήσεις τις έκαναν, αυτοκίνητα, διαμερίσματα και παραθαλάσσια παρά επενδύσεις στη δουλειά τους και άλλα παρόμοια. Φυσικό ήταν να μην τα παραδεχτεί εφόσον προέρχεται από αγροτική οικογένεια αλλά το να παρουσιάζει όλους τους αγρότες ως καημένους, ριγμένους και ηθικότατους πάει πολύ.
Το μεγάλο παληγύρι όμως στήθηκε στα του εργασιακού καθεστώτος. Τοι συγκεκριμένο άτομο έχει γυμναστήριο άρα είναι και εργοδότης. Θα σας παρουσιάσω περιληπτικά το σκεπτικό του.
Η Ελλάδα έχει το πιο αυστηρό εργατικό νόμο της Ευρώπης. Ο εργοδότης ρισκάρει γιατί κάνει επένδυση, παίρνει δάνεια οπότε ο εργαζόμενος πρέπει να δείχνει κατανόηση. Όταν ο εργοδότης ζορίζεται ο εργαζόμενος πρέπει να δείχνει κατανόηση και να μην απαιτεί έξτρα για βραδινές βάρδιες, για υπερωρίες κλπ. Επικαλούνταν συνεχώς το νόμο και το σύνταγμα αλλά όταν άρχισα να τα επικαλούμαι και 'γω για τους εργαζομένους τότε έλεγε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δείχνουν ελαστικότητα.
Πάθατε πλάκα; Έχει και άλλο. Η επίθεση άρχισε να γίνεται προσωπική προς εμένα όταν του είπα ότι είμαι άνεργος και αυτός μου είπε ότι έπρεπε να κάνω καταγγελία στον επόπτη εργασίας. Του λέω ότι ειδικά στην επαρχία αυτό αν γίνει υπάρχει κύκλωμα και μετά ο καταγγέλων δε μπορεί να βρει δουλειά. Του αναφέρω δεκάδες παραδείγματα και ότι όσοι κάνουν καταγγελία τα ονόματα τους βρίσκονται σε μια λίστα η οποία διαρέει προς τους εργοδότες από τον επόπτη. Αυτά τα τελευταία δεν τα δέχοταν με τίποτα. Αντιθέτως έλεγε ότι ο εργοδότης βρίσκεται έρμαιο και αν του γίνει καταγγελία θα πληρώσει πολλά και ότι αυτά περί κυκλώματος είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εν ολίγοις το άτομο θεωρεί ότι η πραγματικότητα στην οποία ζω δεν υφίσταται. Όλοι οι άνεργοι και απολυόμενοι που έκαναν καταγγελία και δε μπορούνε να βρούνε δουλειά είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι. Με λίγα λόγια το άτομο είναι μαλάκας και φοράει παρωπίδες. Ισχυρογνώμων μέχρι εκεί που δεν πάει. Η ίδια του η γυναίκα του έλεγε ότι ήταν λάθος σε όλα αυτά που έλεγε. Όλοι στην παρέα του έλεγαν ότι ήταν λάθος αλλά αυτός ανένδοτος.
Τελικά η βραδιά κατέληξε εντελώς σκατά. Η αγένεια του ήταν απαράδεκτη και ως επαγγελματίας κατάφερε να φέρει τον κολλητό μου και τη γυναίκα του σε δύσκολη θέση εφόσον αυτοί μας σύστησαν στον τρόμπα ως πελάτες. Το αποτέλεσμα; Κατάφερε να χάσει τρεις πελάτες. Εγώ ευχή και κατάρα του δίνω να πέσει στη δική μου κατάσταση και να δούμε τι θα λέει τότε.
Τέτοια άτομα - εργοδότες είναι που θέλουνε πάτημα στο κεφάλι. Δεν ξέρω αν κατάφερα να σας βάλω στο κλίμα γιατί ανέφερα τα πάντα περιληπτικά. Δε θέλω να απλώσω σεντόνι για ένα άτομο που είναι εντελώς για το πέος!

buzz it!