Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

ΣΦΙΞΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ

Ετοιμαστείτε για νέες αυξήσεις σε όλα εκτός από τους μισθούς. Χθες στις ειδήσεις είπαν ότι έφτασε σχεδόν τα 140 δολλάρια το βαρέλι (εννοείται το πετρέλαιο). Αυτό είχε ως συνέπεια οι ιδιοκτήτες ταξί, τα Κ.Τ.Ε.Λ. και πολλοί άλλοι να ζητάνε αυξήσεις στα κόμιστρα κάτι που μάλλον θα γίνει από το Σεπτέμβριο. Επειδή ζούμε στην Ελλάδα αυξήσεις θα γίνουνε παντού και σε όλα τα προϊόντα. Μόνο οι μισθοί θα παραμείνουν στάσιμοι. Είναι η σταθερή αξία των ελλήνων βλέπετε! Ενδέχεται να δώσουν και στους μισθούς μία αύξηση της τάξης του 0,0000000........ Καταλάβατε...
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται ελληνικά προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια άλλων χωρών να πωλούνται με χαμηλότερες τιμές απ' ότι στην Ελλάδα.
Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται αυξήσεις κάθε τρεις και λίγο. Απλά αρκετοί βρίσκουν πάτημα τις αυξήσεις τιμών του πετρελαίου για να θησαυρίσουν και να αρπάξουν ότι μπορούν.
Πριν μερικές μέρες πήγα να βγάλω φωτοτυπία ένα χαρτί και ο μαγαζάτορας μου ζήτησε είκοσι λεπτά. Τον ρώτησα γιατί χρεώνει τόσο ακριβά τη φωτοτυπία εφόσον την ίδια στιγμή συνάδελφοι του χρεώνουν με πέντε λεπτά. Η απάντηση του; "Ε παλικάρι μ' εκεί που έφτασε το πετρέλαιο τι περιμένεις;".
Αντί να γίνουν αυξήσεις ας γίνουνε περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις πολιτικών, στρατηγών, διευθυντών και άλλων που κάθε μήνα παίρνουν χιλιάδες ευρώ κάνοντας το απόλυτο τίποτα. Δεν είναι λίγοι στην Ελλάδα αυτοί που παίρνουν ένα σκασμό λεφτά και κάαααααααααααθονται.

buzz it!