Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΥΦΗ;

Παίδες σας χαιρετώ και εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και σε όλες τις εορτάζουσες. Δεν ξέρω πόσοι είδατε χθες και προχθές την εκπομπή της Λαμπίρη στο Star. Αποφεύγω να βλέπω τέτοιες εκπομπές αλλά γύρισαν τη θεματολογία σε κοινωνικά θέματα. Δεν ξέρω τι φλασιά έφαγαν και έκαναν τέτοια αλλαγή και είπα να κάτσω να δω. Επί δύο μέρες ασχολήθηκαν με τους μετανάστες στην Ελλάδα και τις συνθήκες διαβίωσης τους. Τελικά τα ρεπορτάζ έγιναν απλά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και φάνηκε τελικά ότι τα άτομα που απαρτίζουν το επιτελείο της εκπομπής δεν το έχουν.   Χθες έδειχναν σε ρεπορτάζ ότι πήγαν σε ένα σπίτι όπου ζούσαν πέντε άτομα από το Μπαγκλαντές. Ο ρεπόρτερ ανά πάσα στιγμή προσπαθούσε να δώσει έμφαση στα λεγόμενα του και στις εικόνες που έδειχνε. Για παράδειγμα έδειχνε ένα μετανάστη να τρώει με τα χέρια δίπλα σε μια σακούλα με σκουπίδια και στην αγκαλιά του να έχει το κινητό του. Ο ρεπόρτερ εστίασε στο γεγονός ότι τρώει με τα χέρια και ότι τρώει δίπλα σε σακούλα με σκουπίδια. Συγνώμη αλλά πολλές χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και αφρικανικές χώρες επίσης, είναι στην κουλτούρα τους να τρώνε με τα χέρια. Ο μετανάστης είχε λεφτά να αγοράσει κινητό και δεν είχε λεφτά να αγοράσει ένα κουτάλι ή ένα πηρούνι από το Μοναστηράκι; Μην τρελαθούμε εντελώς. Για το αν τρώει δίπλα στη σακούλα με τα σκουπίδια πάλι όλοι οι υπόλοιποι φταίνε; Πόσο δύσκολο είναι να τα κατεβάσει στον κάδο αποριμμάτων ή τουλάχιστο να τα βγάλει στο μπαλκόνι; Η καθαριότητα ενός χώρου όπως ένα διαμέρισμα, είναι προσωπική ευθύνη και δε νομίζω ότι χρειάζονται εκατομύρια για να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις ένα χώρο. Με λίγα λόγια το ρεπορτάζ έγινε για να δείξει ότι η συγκεκριμένη εκπομπή έχει κοινωνικές ευαισθησίες αλλά τελικά ήταν μια φούσκα και τίποτε άλλο. Δεν έδειξε τα αληθινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έρχονται στην Ελλάδα.
   Άλλο κουφό που είδα στην τηλεόραση είναι ένα διαφημιστικό μήνυμα που έκανε η κυβέρνηση. Δείχνει ένα λογαριασμό τραπέζης για να συνεισφέρουμε όλοι έτσι ώστε να ξεχρεώσει η χώρα. Δηλαδή να πιαστούμε άλλη μια φορά μαλάκες. Τα κλεμμένα να τα κρατήσουν όσοι είναι εμπλεκόμενοι και ατιμώρητοι και τη νύφη να την πληρώσει ο απλός ο κοσμάκης. Δε φτάνουν οι αυξήσεις σε όλα, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η αυξανόμενος αριθμός ανέργων τώρα καλούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να ξελασπώσουν τα λαμόγια. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ! Πάτε καλά; Να πάτε να τα πάρετε από τα λαμόγια, από τις τράπεζες, από τις off-shore εταιρίες και από τους κλέφτες... ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ! Αν το κάνετε αυτό θα δείτε ότι στο τέλος θα σας περισσέψουν.
   Την ίδια στιγμή που καλούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη δείτε παρακάτω πως χαρίζονται τα χρέη στα λαμόγια. Το βρήκα χθες στο mailbox μου.Κάντε κλικ στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση ή δείτε την εδώ .
  Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στη φορολόγηση της εκκλησίας, κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Υπάρχουν όμως και άλλες εκκλησίες και θρησκείες που πρέπει να φορολογηθούνε αναλόγως, όπως είναι το Κ.Ι.Σ. (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο), οι Πεντηκοστηνιανοί, η εκκλησία των Γιαχοβάδων και άλλων πεντακοσίων περίπου θρησκειών, θρησκευτικών οργανώσεων και αιρέσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ.

buzz it!