Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΗΣΥΧΙΑ... ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ

Σήμερα είναι η μέρα των αγανακτισμένων ελλήνων σε όλη την Ελλάδα. Σε όλη; Μπα! Εδώ στις Σέρρες όλα τα προβλήματα μας είναι λυμένα. Ή εγώ ζω σε μια εικονική πραγματικότητα, σε μια ουτοπία ή όλα πάνε καλά ή η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης και κατ' επέκτασην του νομού κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Δημιουργήθηκαν δύο σελίδες στο facebook για συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην πλατεία Ελευθερίας (τραγική ειρωνία η ονομασία αυτή αν αναλογιστούμε τη σκλαβιά στην οποία ζούμε εδώ και χρόνια). Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή γύρω στα 400 άτομα. Πόσοι βρεθήκαμε εκεί; Πενήντα με εξήντα. Τα περιστέρια της πλατείας εννοείται ότι ήταν πολύ περισσότερα. Τρεις με τέσσερις κάμερες από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια ήρθαν να καταγράψουν και ν' αποθανατίσουν την "αγανάκτιση" των Σερραίων. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν ότι ο κόσμος δεν το ήξερε γιατί το facebbok και τα κινητά πήραν φωτιά αλλά...
Που να κουνήσεις τον Σερραίο όταν παίζει ο Π.Α.Ο.Κ.; Υπήρξε χρήστης που ανάρτησε σε μια σχετική σελίδα την απαίτηση να αλλάξει μέρα και ώρα το συμβάν γιατί παίζει η ΠΑΟΚΑΡΑ. Φίλε μου ελπίζω η ΠΑΟΚΑΡΑ να σου δώσει λεφτά για να ζήσεις και να αγοράζεις εισιτήρια για να τη θαυμάζεις από κοντά στην Τούμπα ή να πληρώνεις το ρεύμα για να μπορείς να τη βλέπεις στην τηλεόραση.
Πραγματικά ντράπηκα που είμαι Σερραίος. Πάντα αυτή η πόλη απείχε από τέτοιες κινήσεις. Μοναδικές εξαιρέσεις ήταν όταν η Ελλάδα το 2004 πήρε το Euro στην Πορτογαλία όπου βγήκαν ακόμα και οι γιαγιάδες και όταν μίλησε ο Κραμάν-Αλής πριν λίγα χρόνια. Μόνο τότε έδωσαν το παρών αν και το δεύτερο ήταν καλά σκηνοθετημένο έτσι ώστε στην τηλεόραση να φαίνεται λαοθάλασσα ενώ δεν υφίσταντο αυτό το πράγμα.
Αυτή είναι η πόλη της απελπισίας. Την ώρα που μαζευτήκαμε στην πλατεία μερικοί νοματαίοι, οι καφετέριες δούλευαν μια χαρά όπως και τα ουζερί όπως και κάθε μαγαζί που είχε τηλεόραση και μετέδιδε τον αγώνα.
Υποτίθεται ότι είναι εγγεγραμμένοι στα Τ.Ε.Ι. Σερρών περίπου δεκατέσσερις χιλιάδες φοιτητές αν δεν κάνω λάθος. Πού είναι το φοιτηταριό της πόλης οέο; Μήπως όλοι τους μετά τις σπουδές έχουν ένα μέλλον να τους περιμένει στρωμένο με ροδοπέταλα; Δε νομίζω!
Η ανεπίσημη ανεργία στο νομό Σερρών ξεπερνάει το 40%. Πού είναι όλοι αυτοί οι άνεργοι; Μήπως είμαι μόνο εγώ άνεργος τελικά; Δεν τους ενδιαφέρει;
Οι μαγαζάτορες πού είναι; Κάθε μέρα βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι κλείνουν τα μαγαζιά τους. Σήμερα, Τετάρτη, η αγορά είναι κλειστή. Μόνο λόγια;
Μια γνωστή μου απολύθηκε πριν λίγο καιρό αλλά αποφάσισε να πάει για καφέ. Ούτε για ένα τέταρτο της ώρας έδωσε το παρών. Ας έρθει να μου κλαφτεί!
Συνάντησα ένα γνωστό μου που είναι συνταξιούχος. Με ρώτησε τι ώρα παίζει ο Π.Α.Ο.Κ. και σε ποιο κανάλι.
Τηλεφώνησα σε γνωστούς αλλά ή κοιμόντουσαν, ή έπαιζαν Play Station ή έκαναν κάτι άλλο εξίσου παραγωγικό.
Ευτυχώς που υπήρχαν τα καθημερινά παππούδια και οι μαμάδες με τα καροτσάκια αλλιώς θα φαινόμασταν σα να κλαίγαμε κάποιο μακαρίτη!
Καλά λένε οι Ισπανοί: "Ησυχία για να μην ξυπνήσουν οι έλληνες". Για τους Σερραίους και κανόνια να βαράνε μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται να ξυπνήσουν ούτε μία στο εκατομύριο.
Ζηλεύω τις συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Δεν έβγαλα ούτε μια φωτογραφία από την πλατεία των Σερρών για να μην αυτοξεφτιλιστώ. Ελπίζω να ξαναοργανωθεί παρόμοια κίνηση και να είμαστε περισσότεροι. Πάντως περίμενα περισσότερο κόσμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γιατί μιλάμε για πόλεις εκατομυρίων κατοίκων.

buzz it!