Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοκρατία. Μια τόσο όμορφη λέξη οι πολιτικοί και οι προσκείμενοι τους την κατάντησαν να ακούγεται ως ότι πιο αηδιαστικό στα αυτιά μας. Στο όνομα της δημοκρατίας γίνονται οι μεγαλύτερες αδικίες. Στο όνομα της δημοκρατίας ζούμε μία χούντα.
Πώς είναι δυνατόν να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία όταν ο κάθε βουλευτής πρέπει να λέει ναι στην όποια γραμμή της παράταξης του ακόμα και όταν δε συμφωνεί μ' αυτή; Για ποια δημοκρατία μιλάμε όταν η γνώμη του μπορεί να σημαίνει και τη διαγραφή του από το κόμμα; Αυτό δεν είναι δημοκρατία αλλά παρωδία. Πώς μπορεί να συνυπάρξει η δημοκρατία με τη λογοκρισία; Πώς λέμε ότι έχουμε δημοκρατία και αντί να χρησιμοποιηθούνε αυτοί που έχουν εκλεγεί από το λαό, σε υπουργεία μπαίνουν εξωκοινοβουλευτικοί με μια απλή απόφαση του πρωθυπουργού; Πώς γίνεται να διαφημίζεις δημοκρατικές διαδικασίες και τον Α.Σ.Ε.Π. και να διορίζεις με το έτσι θέλω σε διάφορες θέσεις κάποιους άλλους μόνο και μόνο γιατί είναι πιστά σου σκυλάκια; Με αυτή την κίνηση ο Γ.Α.Π. ακυρώνει την ψήφο του έλληνα πολίτη.
Δείτε το παρακάτω video αν θέλετε να φρίξετε με τον εμπαιγμό σε βάρος όλου του ελληνικού λαού.


Το παραπάνω video προέρχεται από το ελληνικό πρωθυπουργικό κανάλι στο YouTube. Εκεί η λογοκρισία καλά κρατεί. Οι αξιολογήσεις είναι απενεργοποιημένες (γιατί άραγε;) και τα σχόλια εμφανίζονται (όσα εμφανίζονται) μετά από έγκριση. Αυτή είναι η δημοκρατία του Γ.Α.Π. Το σχόλιο που άφησα χθες ακόμα δε φάνηκε και απ' ότι φαντάζομαι δεν πρόκειται να εμφανιστεί.
Στο video λένε τι έκαναν αλλά δε λένε τι δεν έκαναν. Επίσης δε λένε για το ξεπούλημα της χώρας (έμψυχο και άψυχο υλικό). Προφανώς δεν τους συμφέρει αλλά τελικά μ' αυτό το video κατάφεραν να εξοργίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού για άλλη μια φορά. Θαυμάστε την κυβέρνηση - τσίρκο που νομίζει ότι με φτηνά τρικ θα καταφέρει κάτι. Αυτό το video προσωπικά μπορώ να το χαρακτηρίσω μόνο ως απελπισμένη κίνηση. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που φορώντας τις κομματικές - πασοκικές παρωπίδες χειροκροτάνε ακόμα την πιο αποτυχημένη και πουλημένη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Φυσικά δε θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβουμε ποιοι είναι αυτοί.
Ο Γ.Α.Π. και το συνάφι του μιλάνε για δημοκρατία αλλά οι μέθοδοι του μόνο δημοκρατικές δεν είναι. Με απειλές προς το λαό και προς βουλευτές προσπαθεί να εφαρμόσει την άκρως αποτυχημένη πολιτική που του υπαγόρευσαν τα αφεντικά του. Καλό θα είναι να ανοίξουν κανένα βιβλίο για να δούνε πως ήταν η πραγματική δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα και ας δώσουν έμφαση στο σημείο όπου οι άρχοντες στο τέλος της θητείας τους απολογούνταν στο λαό. Θα διδαχτούνε πολλά πράγματα.
Είναι σίγουρο ότι έχει συνειδητοποιήσει πόσο αποτυχημένος πολιτικός είναι. Το μόνο που του έμεινε είναι να πάρει επιτέλους την απόφαση και να φύγει γιατί αλλιώς όλη η κατάσταση θα φύγει από κάθε έλεγχο. Θα είναι το μόνο καλό που μπορεί να κάνει γι' αυτόν τον τόπο. Ας πάρει τους ομοίους του και ας φύγει.
Η οικογένεια Παπανδρέου είναι μια μεγάλη πληγή για τη χώρα και ντροπή. Ο Γ.Α.Π. είναι η ντροπή της οικογένειας αυτής. Αλήθεια, πώς να είναι να είσαι η ντροπή της ντροπής;

buzz it!