Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Αλήθεια πιστεύετε τις πίπες περί μέτρων κατά της ακρίβειας; Εγώ όχι. Τα πράγματα είναι απλά. Να δωθούνε χρήματα στους οικονομικά ασθενέστερους όπως δώθηκαν στις τράπεζες. Χρήματα υπάρχουν αλλά τα κρατάνε για λίγους. Άλλο μέτρο είναι η μείωση των επιτοκίων. Οι ελληνικές τράπεζες πραγματικά αλωνίζουν. Ποιος είναι πιο πάνω; Οι τράπεζες ή ο νόμος; Το κυριότερο είναι να σταματήσουν οι τρελλές αυξήσεις σε μισθούς πολιτικών και διάφορων διευθυντάδων δημόσιων υπηρεσιών.
Αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα τίποτα απ' όλα τα παραπάνω δεν πρόκειται να συμβεί. Με λίγα λόγια να μη ζούμε με αυταπάτες και για να μην πέφτουμε από τα σύννεφα να μην περιμένουμε πολλά πράγματα. Και να γίνει κάτι καλό (λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα) θα είναι μικρό και μικρής διάρκειας. Ίσα - ίσα για να θολώσουν τα νερά.
Και να δώσουν κάτι να είστε σίγουροι ότι θα κόψουν από κάπου αλλού. Για παράδειγμα ένα οικείο μου πρόσωπο παίρνει σύνταξη 195 ευρώ και το Ι.Κ.Α. έστειλε χαρτιά για επανεξέταση για να κοπεί το Ε.Κ.Α.Σ. Ορίστε σε τι μπουρδέλο ζούμε.

buzz it!