Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΑ ΕΛ.ΤΑ. ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

Εσείς πόσο ευχαριστημένοι είστε από τα ελληνικά ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.); Τον περασμένο μήνα η παραδοσιακή αλληλογραφία μου ήταν κάπως αυξημένη. Ορισμένες επιστολές ήρθαν σα συστημένες. Όμως ο ταχυδρόμος φαίνεται ότι θέλει να μου κάνει καψόνι και άρχισα να πιστεύω ότι το θέμα έγινε προσωπικό.
Αυτό το διάστημα δε δουλεύω και είμαι στο ταμείο ανεργίας (τα καλά του ιδιωτικού τομέα). Όταν ένας ταχυδρόμος έχει να παραδώσει συστημένα γράμματα πρέπει να χτυπήσει το θυροτηλέφωνο για να δει αν είναι ο παραλήπτης στο χώρο του για να το παραδώσει. Αν δεν είναι αφήνει στο γραμματοκιβώτιο ένα χαρτί - ειδοποίηση. Μα έλα που κάποιοι βαριούνται! Στη δική μου περίπτωση ενώ είμαι όλη τη μέρα στο σπίτι ουδέποτε χτύπησε το θυροτηλέφωνο ο ταχυδρόμος για να μου παραδώσει την αλληλογραφία. Προτιμάει να γράφει ειδοποιήσεις και να τις αφήνει στο καλοριφέρ της εισόδου της πολυκατοικίας (τα γραμματοκιβώτια τα έχει καταργήσει) χωρίς να σκεφτεί αν επείγει η παράδοση ή όχι. Πολλές φορές οι επιστολές που αφήνει στο καλοριφέρ πέφτουν πίσω απ' αυτό και μετά για να τα πάρουμε πρέπει να σκεφτόμαστε πατέντες, να γίνουμε Μαγκάιβερ δηλαδή. Πιο χρονοβόρο δεν είναι να γράφεις ειδοποιήσεις από το να πατάς το θυροτηλέφωνο; Εκτός αν τις έχει έτοιμες από το πρωί που ξεκινάει η δουλειά του. Το σπάσιμο νεύρων είναι ότι πάντα τύχαινε να είναι Παρασκευή όταν μου άφηνε τις ειδοποιήσεις στο καλοριφέρ της εισόδου της πολυκατοικίας (βαριέται να τα αφήσει στο γραμματοκιβώτιο) με αποτέλεσμα να περιμένω να περάσει το Σαββατοκύριακο για να παραλάβω αυτό που μου έστειλαν. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν πας στο ταχυδρομείο και περιμένεις δυο με τρεις ώρες για να εξυπηρετηθείς γιατί πάντα δουλεύουν το πολύ δυο άτομα στο γκισέ άσχετα αν υπάρχουν θέσεις για άλλους τέσσερις υπαλλήλους οι οποίες είναι πάντα κενές.
Τον τελευταίο μήνα όπως προανέφερα το ίδιο καψώνι μου συνέβει τρεις με τέσσερις φορές. Την τελευταία φορά πήγα στο διευθυντή μέσα στα νεύρα να του ζητήσω εξηγήσεις. Παραδέχτηκε ότι έχω δίκιο και ότι ο ταχυδρόμος ωφείλει να χτυπάει το θυροτηλέφωνο ΑΛΛΑ... (πάντα αυτό το αλλά τα χαλάει όλα) δεν είναι δυνατόν να επιβλέπει τον κάθε ταχυδρόμο. Ρε άνθρωπε γι' αυτό το λόγο σου κάνω παράπονα. Κάνε του συστάσεις. Τελικά όλοι σου δίνουν την εντύπωση ότι βαριούνται να δουλέψουν. Έφτασα σε σημείο να λέω ευτυχώς που είμαι άνεργος για να μπορώ να είμαι με τις ώρες στο ταχυδρομείο για να τελειώσω τη δουλειά μου αλλιώς θα έπρεπε να χάσω μεροκάματα.

buzz it!