Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΜΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ

Πριν από δεκατέσσερις μήνες ξεκίνησα να φτιάχνω τα δόντια μου και επιτέλους σήμερα τελείωσα. Είχα σοβαρό πρόβλημα και είναι ιδιαίτερα ευπαθή λόγω έλειψης αδαμαντίνης. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Πριν ξεκινήσω όλη αυτή τη διαδικασία είχα πρόβλημα με ένα δόντι το οποίο πονούσε αφόρητα, πρηζόταν και έκανε απόστημα. Ποτέ δεν πήγα σε οδοντίατρο του Ι.Κ.Α. Τότε με έπρηξαν φίλοι και γνωστοί ότι στο Ι.Κ.Α. Σερρών ήρθε ένας καινούριος οδοντίατρος, νέος, με όρεξη για δουλειά καθώς και πολύ καλός στη δουλειά του. Με τα πολλά με έπεισαν. Κλείνω ραντεβού και πάω σ' αυτόν τον πολλά υποσχόμενο οδοντίατρο. Μπαίνω μέσα στο ιατρείο, λέω καλημέρα αλλά ανταπόκριση μηδέν. Ουγκ! Αγαλματάκια, ακίνητα, αμίλητα, αγέλαστα. Σκυθρωπότατος πριν καθίσω στην καρέκλα (και δεν πρόλαβα) με ρώτησε τι είχα. "Μητρικά", του λέω. "Δεν είναι ώρα γι' αστεία", μου απαντάει. Τι να σου πω ρε κόπανε; Ερώτηση κρίσεως ήταν αυτή; Για να έρθω εδώ σημαίνει ότι έχω πονόδοντο. Του εξήγησα για το πρόβλημα με το δόντι που πρήστηκε και μόλις άκουσε για απόστημα με διέκοψε και μου λέει ο αλμπάνης: "Θέλει βγάλσιμο". Ούτε έκατσα στην καρέκλα να ρίξει μια ματιά και έκανε κατευθείαν διάγνωση. Πονάει χέρι, κόψει χέρι. Ωραίος! Η συνέχεια γνωστή. Να λέει τις κλασσικές παπαριές ότι δεν έχει ανασθησία, δεν έχει υλικό για να κάνει σφραγίσματα, το δόντι είναι κατεστραμένο. Τι να κάνω και 'γω; Τον διαολόστειλα και πήγα σε ιδιώτη, το δόντι σώθηκε και έγινε η δουλειά μου.
Την άλλη εβδομάδα θα πάω από εκεί και θα του δείξω ότι δε χρειαζόταν εξαγωγή αλλά θέληση για δουλειά. Τα πράγματα όμως στην Ελλάδα είναι γνωστά. Είσαι στο δημόσιο; Στ' αρχίδια σου όλα. Είσαι στο Ι.Κ.Α.; Στ' αρχίδια σου όλα δυο φορές. Αν είσαι και στο Ι.Κ.Α. και γιατρός έχεις χρυσώσει Βατοπεδικά και αβασάνιστα. Μετά έρχεται το εύλογο ερώτημα. Γιατί με υποχρεώνουν να πληρώνω χρυσάφι το Ι.Κ.Α. εφόσον μου παρέχει μερικώς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Αυτή η απορία είναι φυσικό επακόλουθο εφόσον αναγκάστηκα να πληρώσω κάτι παραπάνω από 2000 ευρά στον ιδιώτη. Το Ι.Κ.Α. δεν δικαιολογεί τίποτα. Η στοματική υγιεινή δεν είναι τόσο σημαντική; Δε μιλάμε για τη συμπεριφορά των γιατρών και των υπολοίπων υπαλλήλων του Ι.Κ.Α. Αυτό είναι ανοιχτή πληγή εδώ και χρόνια. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι κάνουν αγγαρεία και όχι δουλειά ή λειτούργημα.

buzz it!