Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΕΡΓΟΣ

Ποιός με καταράστηκε ρε γαμώτη μου; Ποιον πείραξα και τι έφταιξα; Χθες συμπλήρωνα έξι μήνες στη δουλειά και δέκα λεπτά πριν σχολάσω μου ανακοίνωσαν ότι απολύομαι μαζί με άλλους δύο (οι πιο καινούριοι) λόγω κρίσης. Αυτό που με πειράζει είναι ότι παρέμειναν στη δουλειά κάποιοι κηφήνες που παίρνουν πολύ περισσότερα λεφτά από τα εξακόσια και κάτι ευρώ που έπαιρνα εγώ και κωλοβαράνε όλη μέρα. Ζήτησα από τον προϊστάμμενο μου να πάρει τηλέφωνο στο διευθυντή παραγωγής να του πει ότι θέλω να τον δω. Ο διευθυντής είπε εντάξει αλλά σε δέκα λεπτά. Όσο τον βρήκατε εσείς άλλο τόσο τον βρήκα και 'γω. Άφαντος. Δεν ξέρω αν μου έπαιξε κάποιος πουστιά ή ρουφιανιά (όπως θέλετε πείτε το) εκμεταλλευόμενος τη ρευστή κατάσταση που υπάρχει στο χώρο της εργασίας και της οικονομίας γενικότερα ή αν όντως λόγω κρίσης απολύθηκα. Αν ισχύει το πρώτο έτσι και το μάθω καλά θα κάνει να σκάψει τον λάκο του και να θαφτεί από μόνος του πριν τον βρω εγώ γιατί θα τον βρω σίγουρα.
Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν δέκα μέρες μάζεψαν τα αφεντικά όλους τους εγαζόμενους της εταιρίας για να μας ανακοινώσουν ότι θα μας κάνουν εφτάωρους για να μην αναγκαστούνε να προβούνε σε απολύσεις. Μας έκαναν εφτάωρους και στο καπάκι έφαγα και την κρυάδα μου.
Άντε πάλι άγχος, αβεβαιότητα και αγωνία! Άντε πάλι να τυπώνω βιογραφικά και να τα μοιράζω παντού γνωρίζοντας ήδη την άσχημη κατάσταση που υπάρχει στην αγορά εργασίας, όχι μόνο στις Σέρρες αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη. Αλλά μη γελιέστε γιατί και η μπλε ανάπτυξη είναι το ίδιο και η κόκκινη είναι το ίδιο και οι αναπτύξεις όλων των χρωμάτων είναι τα ίδια σκατά.
Πάνω - πάνω στην αριστερή στήλη έχω βάλει μια ψηφοφορία που θα κρατήσει δεκαπέντε μέρες. Το ερώτημα είναι απλό: "Τι να κάνω για να επιβιώσω;" και οι απαντήσεις είναι δύο: α) "Να κλέψω", β) "Να σκοτώσω". Πρέπει να ψηφίσετε μια από τις δύο. Τρίτη εναλλακτική επιλογή δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί η υπομονή εξαντλήθηκε προ πολλού, οπότε συμβουλές του τύπου "μη στενοχωριέσαι", "όλα θα πάνε καλά", "δεν είσαι ο μόνος", "κουράγιο" και άλλες τέτοιες πίπες δεν είναι ευπρόσδεκτες.

buzz it!