Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

720 ΕΥΡΩ Η Δ.Ε.Η. ΟΕΟ!

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα επέστρεψα από τη δουλειά και πριν ανέβω στο σπίτι τσεκάρω για τυχόν επιστολές, λογαριασμούς, ειδοποιήσεις και τα τοιαύτα. Για καλή μου τύχη δε βρήκα τίποτα οπότε αυτό το Σαββατοκύριακο δεν έχουμε γαμησιάτικα να σκεφτόμαστε. Μα έλα που η χαρά μου δεν κράτησε πολύ. Με το που μπαίνω μέσα στο σπίτι βρίσκω το γνωστό φάκελο της Δ.Ε.Η. στο τραπέζι. Το έτερον ήμισι τον άφησε εκεί καθώς σχόλασε πιο νωρίς από 'μένα και τον βρήκε πρώτη κάτω στην είσοδο της πολυκατοικίας.
Με κάποια αγωνία τον ανοίγω να δω το ποσό που πρέπει να πληρώσω και με το νούμερο που αντίκρισα πήδηξα ως το ταβάνι. Όχι από ευτυχία. 720 ΕΥΡΑ! Ούτε εργοστάσιο να είχα. Είχε και μια ειδοποίηση ότι χρωστάω τον προηγούμενο λογαριασμό και αν δεν πληρώσω τα 720 ευρά μέχρι της 13 Νοεμβρίου θα μου κόψουν το ρεύμα.
Μετά το καρδιοεγκεφαλικό επεισόδιο που είχα έκατσα και σκέφτηκα ότι ουδέποτε άφησα λογαριασμό απλήρωτο. Ευτυχώς που μαζεύω τις αποδείξεις. Όντως τη βρίσκω την απόδειξη του τελευταίου λογαριασμού και μετά κάθομαι να κάνω μια μελέτη πάνω στο χαράτσι που μου ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Βλέπω ότι οι κιλοβατώρες είναι πολύ ανεβασμένες. Κατά 2500 το λιγότερο.
Κατεβαίνω κάτω στην είσοδο και πάω να δω το μετρητή μου. Τι μεγάλη έκπληξη! Ο μετρητής δείχνει σχεδόν 2000 κιλοβατώρες λιγότερο απ' ότι λέει το φιρμάνι και σημειωτέον ότι η μέτρηση έγινε στης 15 Οκτωβρίου και σήμερα έχουμε 24. Άρα τα τζιμάνια της Δ.Ε.Η. το έκαναν το θαύμα τους και πρόσθεσαν παραπάνω από 2000 κιλοβατώρες. Μανάβικοι λογαριασμοί. Βαριά - βαριά που λένε.
Όσο για τον απλήρωτο λογαριασμό; Την τελευταία φορά τον πλήρωσα σε ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ γιατί δουλεύω πρωινός και δεν έχω τη δυνατότητα να πάω στα κεντρικά της Δ.Ε.Η. Με λίγα λόγια εγώ πλήρωσα τον πράκτορα και αυτός δεν κατέβαλλε το ποσό στη Δ.Ε.Η. με αποτέλεσμα να σαλτάρω.
Άντε εγώ είμαι νέος και έχω (λέμε τώρα) γερή κράση. Αν αυτό γινόταν σε κάποιον παππού ή σε κάποια γιαγιά θα είχαμε θύματα ή όχι;
Γνωρίζω ότι γίνονται πολλά τέτοια περιστατικά με τους μαγαζάτορες που εισπράτουν για λογαριασμό Δημόσιων και Δημοτικών επιχειρήσεων καθώς επίσης για μετρήσεις του κώλου. Εγώ τώρα πως να αντιδράσω; Να δείξω ανωτερότητα και να το παίξω ήρεμος ή να μάθω ποιος έκανε τη μέτρηση και να του μετρήσω τα παϊδια;

buzz it!