Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

KEEP ON BLOGGIN' IN A FREE WORLD

Αν δεν ένιωθα να με καταβάλλει μία αίσθηση ελευθερίας με το blogging πολύ πιθανό να μην είχα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα. Μέσω του ιστολογίου μου λέω τη γνώμη μου, ξεσπάω, κάνω χαβαλέ, ξεδίνω. Υπάρχουν όμως κάποιοι καρεκλοκένταυροι που φοβούνται το πρώτο. Δεν θέλουν να λέω τη γνώμη μου. Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος θέλουν να λέει τη γνώμη του. Υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν τα σχέδια τους. Γιατί; Επειδή η blogόσφαιρα έχει δύναμη.
Όταν δεν τους μένει άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσουν τους bloggers καταφεύγουν στην τελευταία λύση που είναι το ξεβράκωμα των ιστολόγων. Έτσι έρχεται ο κάθε Σανιδάς (σανίδα βρεγμένη που του χρειάζεται!!!) και πλασάρει την άρση απορρήτου για τους ιδιοκτήτες των blogs.
Δε θέλουν να καταλάβουν ότι στη blogόσφαιρα δεν έχει σημασία ποιος λέει κάτι αλλά τι λέγεται. Η συντριπτική πλειοψηφία των bloggers δεν επιδιώκει το σταριλίκι και γι' αυτό το λόγο επιλέγουν την ανωνυμία ή μάλλον την ψευδωνυμία.
Ο καυτηριασμός στα κακώς κείμενα είναι πολύς μα και τα ίδια τα κακώς κείμενα ακόμα περισσότερα και οι συνήθεις ύποπτοι είναι αυτοί που έχουν τα γένια και τα χτένια, δηλαδή οι προύχοντες του τόπου και όχι ο απλός ο κόσμος. Να μην κάνουν ατασθαλείες ή να τις μειώσουν τουλάχιστον ( γιατί ο έλληνας δεν μπορεί να μένει απαθής στην αφύλαχτη μαρμίτα) για να μην τρώνε κράξιμο. Το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι.
Ο Σανιδάς έφερε ως πρόφαση κάποια συκοφαντικά κείμενα που αναρτώνται στο διαδύκτιο. Υπάρχουν και αυτά, δε ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο. Τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. που γράφουν άρες μάρες κουκουνάρες και μπερδεύουν το λαό είναι καλύτερα; Το άρθρο για την ανύπαρκτη συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν για ποιο λόγο γράφτηκε;
Δε θέλω να το κουράσω άλλο το θέμα γιατί έχουν γραφτεί τόσα και τόσα τα οποία με καλύπτουν απόλυτα από άλλους bloggers. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να ασχοληθούνε οι άρχοντες αυτής της μπανανίας (σκάνδαλα, μείζες, σύστημα υγείας, παιδεία κλπ.) και η blogόσφαιρα θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που τους απασχολεί.
Σίγουρα τα ιστολόγια θα είναι πάντα ένα αγκάθι που θα τους ενοχλεί και ανά διαστήματα θα υπάρχουν και εντάσεις γιατί θα θέλουν να την ελέγχουν. Ο καθένας τη δουλειά του κάνει. Οι πολιτικοί κλέβουν και οι bloggers τους κράζουν. Η ανωνυμία στα blogs πρέπει να είναι επιλογή.

buzz it!