Πέμπτη, 3 Απριλίου 2008

ΣΚΟΠΙΑ: ΣΟΚ ΚΑΙ ΠΕΟΣ

Η αλαζονεία έχει και τα όρια της. Με αλαζονικό ύφος πήγαν οι Σκοπιανοί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας για να πάρουν πρόσκληση για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ αλλά πήραν τον ΠΟΥΛΟ και έφυγαν. Η αλαζονεία τους οφείλεται στις πλάτες που τους κάνουν οι αμερικάνοι.
Αυτό βέβαια σημαίνει παράταση συζητήσεων και διαπραγματεύσεων για το όνομα των Σκοπίων (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το κρατίδιο δε θέλει να φέρει το όνομα Σκόπια).
Εκεί που το ευχαριστήθηκα ρε παιδιά είναι που ο ΠΛΑΝΗΤΟΡΧΗΣ πήρε τους όρχεις του και το δρόμο της επιστροφής για το Αμέρικα. Σίγουρα οι αμερικάνοι καίγονται γιατί θέλουν να κάνουν μια τεράστια βάση στα Σκόπια. Αυτό που με εξόργισε είναι που ο ΠΛΑΝΗΤΟΡΧΗΣ στο λόγο του ξεσκίστηκε να αποκαλεί τα Σκόπια ως Μακεδονία.
Σε αυτή τη συνάντηση στο Βουκουρέστι φάνηκαν ποιοι είναι με το μέρος μας (κατά την ταπεινή μου άποψη στο μέλλον θα θέλουν κάποιο αντάλλαγμα από την Ελλάδα) και ποιοι όχι.
Σίγουρα έχουμε δρόμο μπροστά μας και χίλιες δυο δυσκολίες. Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε - γέλασε. Το Κόσσοβο ανεξαρτητοποιήθηκε, η Αλβανία οραματίζεται να γίνει μεγάλη, η Τουρκία χάνει τη μύτη της παντού και η Βουλγαρία θα θέλει κάτι και αυτή (δε μπορεί...).
Το άλλο που με προβληματίζει είναι που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει στην Αμερική να αλωνίζει στα χωράφια της. ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΠΥΓΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;

buzz it!