Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΕΝΟΥ: ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Στο ίδιο έργο θεατές... Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια... Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου... Μια από τα ίδια... Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές φράσεις - σλόγκαν για να χαρακτηρίσουμε την κατάσταση με τις φωτιές. Οι παραπάνω φράσεις στην αρχή αυτής της ανάρτησης είναι μόνο ένα δείγμα.
Κάθε καλοκαίρι, κάθε Αύγουστο έχουμε τα ίδια. Απορώ που βρίσκουν δέντρα και τα καίνε. Νόμιζα ότι όλα κάηκαν τις περασμένες χρονιές αλλά φαίνεται ότι έχει μείνει λιγάκι στοκ ακόμα. Δε μπορώ να πιστέψω ότι αυτή η κόλαση δεν προήλθε από ανθρώπινη επέμβαση. Θυμάμαι πέρυσι και πρόπερσι που έδειχναν τα Μ.Μ.Ε. την οικοπεδοποίηση των καμμένων εκτάσεων και μετά από λίγο καιρό άρχισαν να ξεφυτρώνουν οι βίλες.
Αυτό που με βγάζει εκτός εαυτού είναι ότι μια ζωή οι αρμόδιοι είναι έτοιμοι, όπως λένε οι ίδιοι, για όλα και μόλις ξεσπάσει το κακό το μόνο που βλέπουμε είναι η ανοργανωσιά. Το χειρότερο είναι ότι πολλοί από τους παθόντες που έμειναν μόνο με στάχτες για περιουσία θα ψηφίσουν και θα επανεκλέξουν τους ίδιους αρμόδιους. Κανείς δε βάζει μυαλό σ' αυτή τη χώρα.
Δεν ξέρεις ποιος είναι ο χειρότερος. Οι ανεύθυνοι αρμόδιοι ή οι συνυπεύθυνοι παθόντες; Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης. Άλλοι για τις επιλογές τους και άλλοι για τις στάσεις τους. Με λίγα λόγια, αν δεν το καταλάβατε, πάμε κατά διαόλου ομαδικώς.

buzz it!