Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

HACKERS & CRACKERS

Επιτέλους ξαναγράφω post. Όχι δεν πήγα διακοπές. Απλά το pc μου αρρώστησε και είχε πάνω από διακόσιους ιούς. Το χειρότερο είναι ότι κάποιος hacker μπήκε μέσα με κάποιο Trojan και έβλεπε τι κάνω. Ευτυχώς τον κατάλαβα γρήγορα και έμεινα άπραγος όσον αφορά το blog. Για καλή μου τύχη πρέπει να ήταν ψιλοάσχετος γιατί δεν πρόσεξε καλά και μπορούσα να ακούω από τα ηχεία μου τι κάνει. Μάλλον θα χρησιμοποίησε έτοιμα προγράμματα για να έχει πρόσβαση.
Βέβαια ήταν και δικό μου σφάλμα που τον τελευταίο καιρό απενεργοποίησα το firewall. Για να καθαρίσω το pc χρειάστηκαν δεκάδες σκαναρίσματα με antivirus προγράμματα. Και τι δεν βρήκα! Bots, Trojans, worms και χίλια δυο άλλα τέτοια "καλούδια". Καθάρισα τη registry δυο φορές και έσβησα χειροκίνητα διάφορα άλλα ύποπτα πραγματάκια που βρήκα στον υπολογιστή αλλά επειδή δεν ένιωθα αρκετά σίγουρος έκανα και ένα format. Με λίγα λόγια ασχολήθηκα πέντε μέρες για την ασφάλεια του υπολογιστή μου και εγκατέστησα παραπάνω προγράμματα προστασίας για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Με λίγα λόγια έχασα αρκετό χρόνο γιατί κάποιος ήθελε να το παίξει hacker (το σωστό είναι cracker). Αλλά ένας hacker πάντα φροντίζει να μην αφήνει ίχνη πίσω του. Ο συγκεκριμμένος φαίνεται ότι είναι ερασιτέχνης γιατί δεν κάλυψε τα νώτα του καθόλου. Γνωρίζω ότι είναι από Ελλάδα. Μου άφησε ένα σωρό ίχνη και αυτό θα έχει συνέπειες γι' αυτόν. Θα τον βρω και πολύ σύντομα. Θα του αχρηστεύσω τον υπολογιστή για τα καλά.
Υπάρχουν κάποια κωλόπαιδα που κατεβάζουν από το internet κάποια έτοιμα χακερίστικα προγράμματα και το παίζουν ειδήμονες και hacker μπαίνοντας σε υπολογιστές τρίτων χωρίς να σκεφτούνε ότι κάποιος στόχος τους μπορεί να έχει εντελώς άχρηστα πράγματα γι' αυτούς στον υπολογιστή του, αλλά αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για τον επιτιθέμενο, και μετά παριστάνουν τους σπουδαίους στους κολλητούς τους.

buzz it!