Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Νορβηγία το σκληραίνει το παιχνίδι και καλά κάνει. Προκειμένου να μας  πρήζουν με διάφορες πίπες. Για τι πράγμα μιλάω; Για το ευρωπανηγύρι 2010. Η Νορβηγία λοιπόν στέλνει τη black metal μπάντα Keep Of Kalessin με το τραγούδι Dragontower. Πρόκειται για ένα μελωδικό black metal κομμάτι. Προσωπικά μου άρεσε αρκετά και όσο σκέφτομαι τι μαλακίες και κιτς μπορεί να μας σερβίρει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, μου αρέσει ακόμα περισσότερο.
   Μακάρι να υπάρχουν rock και metal εκπρόσωποι και από άλλες χώρες. Βασικά αυτές που τολμάνε είναι οι Σκανδιναβικές χώρες. Να μου το θυμηθείτε. Η Σκανδιναβία θα σώσει το rock και τη metal σκηνή από τα σκατά που μας πλασάρουν τα Μ.Μ.Ε.
   Θυμάστε όταν κέρδισαν οι Φινλανδοί Lordi στη Eurovision της Αθήνας; Το βραβείο θα το έδινε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας ή ο τότε υπουργός πολιτισμού (δε θυμάμαι καλά) και όταν είδε τις φιγούρες της Φινλανδικής μπάντας δούλεψαν τα στερεότυπα και την έκανε με ελαφρά. Το βραβείο το είχε παραδώσει μια γυναίκα νομίζω αναρμόδια.
   Μέχρι να δω μια παρόμοια υποψηφιότητα με αυτή των Keep Of Kalessin ψηφίζω δαγκωτό Νορβηγία. Μακάρι να υπήρχε και μια Eurovision σε rock εκδοχή. Και μη γελιέστε. Η Ελλάδα έχει ταλέντα. Rotting Christ, Firewind, Nightfall κ.α. Για να σας το αποδείξω παρακάτω έχω βάλει τέσσερα videos. Το πρώτο είναι οι Νορβηγοί Keep Of Kalessin με το τραγούδι Dragontower που θα είναι υποψήφιο (και ελπίζω νικητήριο) στη Eurovision. Τα υπόλοιπα τρία είναι μπάντες από την Ελλάδα. Το δεύτερο είναι οι Firewind των οποίων ο κιθαρίστας Gus G (έλληνας είναι απλά αυτό είναι το ψευδώνημο του) είναι ο κιθαρίστας του Ozzy Osbourne. Το τρίτο video είναι των Rotting Christ (ναι έλληνες είναι και αυτοί), ίσως η καλύτερη black metal μπάντα στον κόσμο, το τραγούδι λέγεται Αθάνατοι Έστε και οι στίχοι του είναι στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Το τέταρτο και τελευταίο video ανήκει σε άλλη μια ελληνική μπάντα. Τους Nightfall.
   Όπως βλέπετε έχουμε αξιόλογο υλικό και στην Ελλάδα αλλά τα ντόπια Μ.Μ.Ε. προτιμούνε να προωθούνε στο ευρύ κοινό, διαζύγια, κουτσομπολιά, προσθήκες σιλικόνης, παπαράτσι φωτογραφίες και άλλα παρόμοια πνευματικά προϊόντα. Οι παραπάνω μπάντες δίνουν συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά δε γίνεται καμία αναφορά σε αυτές. Προτιμούνε τις ψεύτικες και δήθεν διεθνείς καριέρες της Βίσση, της Βανδή και του Sakis. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
UPDATE: Τελικά το παραπάνω κομμάτι δεν βγήκε πρώτο στον τελικό της Νορβηγίας. Κρίμα!!!








buzz it!