Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΣΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ

Σήμερα είναι των Ταξιαρχών. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους τους εορτάζοντες και σε όλες τις εορτάζουσες. Οι Ταξιάρχες είναι οι πολιούχοι των Σερρών άρα γιορτάζει και η πόλη. Όλα είναι κλειστά εκτός από τις δημόσιες υπηρεσίες. Σπάνιο πράγμα να δουλεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι (πλην των εκπαιδευτικών) και να κάθονται οι ιδιώτες. Φέτος η γιορτή έπεσε και Δευτέρα... φανταστείτε τη ζοχάδα των δημοσίων υπαλλήλων. Ένα τριήμερο θα τους καθόταν μια χαρά. Και όμως αγαπητοί μου αναγνώστες. Κάποιοι πάλι τα κατάφεραν να κωλοβαρέσουν. Πώς; Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε.
Σήμερα είχα ραντεβού στο Ι.Κ.Α. με μία γιατρό. Πήγα κανονικά και στη ρεσεψιόν ρώτησα σε ποιο όροφο βρίσκεται. Η απάντηση; "Στον δεύτερο αλλά μην πάτε γιατί σήμερα η γιατρός πήρε άδεια". Έμεινα μαλάκας! "Ορίστε;", ξαναρωτάω. "Η γιατρός για σήμερα πήρε άδεια. Δεν επικοινώνησαν μαζί σας από το Ι.Κ.Α.;", μου απαντάει η γυναίκα στη ρεσεψιόν. "Όχι. Δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου. Γι' αυτό το ραντεβού περίμενα δυο μήνες. Τώρα τι να κάνω;", απαντάω. Και φυσικά η απάντηση της ήταν να κλείσω καινούριο ραντεβού. Μπουρδέλο σας λέω. Και χρυσοπληρώνουμε σα μαλάκες το Ι.Κ.Α. όπου τίποτα δε δουλεύει σωστά.
Συγνώμη αλλά ο τωρινός πρωθυπουργός τις χώρας (Γ.Α.Π.) δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δε θα μπορούνε να κολλάνε άδειες με γιορτές και Σαββατοκύριακα; Από τότε που το είπε έκανε κανένα έλεγχο να δει αν ισχύει αυτό που είπε; Παπάρια! Να αφήσει τους καπνιστές, τις πράσινες αναπτύξεις και τις μαλακίες και να κοιτάξει να κάνει κανένα μερεμετάκι στο δημόσιο τομέα γιατί πάντα οι πολίτες την πληρώνουν τη νύφη και περισσότερο οι ιδιώτες και οι άνεργοι. Η γραφειοκρατία και ο σταρχιδισμός καλά κρατούν.
Τιμωρήθηκε ποτέ κανείς για το μπάχαλο που επικρατεί στο δημόσιο; Όχι και ποτέ δε θα τιμωρηθεί κανένας. Η ατιμωρησία είναι βασικό συστατικό της μπουρδελοποίησης των πάντων.
Το άλλο το μάθατε; Έχουμε κρίση, λεφτά δεν υπάρχουν αλλά εκλογικό επίδομα πήραν όλα τα σώματα ασφαλείας της τάξεως των 700 ευρώ. Ναι για μια μέρα 700 ευρώ γαμώ την τρέλα μου άσχετα αν δούλευαν ή αν είχαν ρεπό. Χαλαρά και αβασάνιστα. Που βρέθηκαν τόσα λεφτά για τόσες δεκάδες χιλιάδες άτομα; Και γιατί να πάρουν εκλογικό επίδομα; Τη δουλειά τους δεν κάνουν;
Μετά μου λέτε να μην κάνω αποχή! Γι' αυτό το λόγο κάνω αποχή. Γιατί το είπα, το λέω και θα το λέω ότι το εκλογικό και κατ' επέκταση πολιτικό σύστημα είναι λάθος και σάπιο. Χρειάζεται ριζικές αλλαγές. Τα είχα πει και σε μία πρόσφατη ανάρτηση.
Τεσπα! Πάμε και σ' άλλη Κυριακή εκλογών. Θα ήθελα πολύ να μάθω αν θα ξαναδωθεί εκλογικό επίδομα στα σώματα ασφαλείας. Μια συμβουλή θα σας δώσω. Το πουλί, την υπογραφή και την ψήφο πρέπει να προσέχουμε που τα βάζουμε. Μην παρασύρεστε από πολιτικούς εκβιασμούς. Κάντε αποχή ή τουλάχιστο ψηφίστε αυτούς που δεν έχουν χρήσμα.

buzz it!