Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ;

Αν δεν το καταλάβατε καλά η επόμενη εβδομάδα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα. Δηλαδή έφτασε το Πάσχα. Χαμπάρι δεν πήραμε πως πέρασε ο καιρός και αν δε το συζητούσαν κάτι συνάδελφοι στη δουλειά σήμερα ακόμα δε θα το συνειδητοποιούσα. Θα περνούσε σα μια συνηθισμένη μέρα. Λίγο η κρίση, λίγο τα πολιτικά σκάνδαλα και η πολιτική ανικανότητα και καταφέραμε να ξεχάσουμε τα πάντα.
Το παρατηρήσατε ότι ενώ άλλες χρονιές στα τηλεοπτικά παράθυρα μιλούσαν για το πασχαλιάτικο τραπέζι και τις τιμές αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, φέτος έπεσε μούγκα; Η κρίση για τα αρνιά δουλεύει. Πολλά θα τη γλιτώσουν τη ζωούλα τους γιατί οι οικονομίες που έχουμε οι περισσότεροι μας επιτρέπουν να σουβλίσουμε κοτόπουλο και τίποτε άλλο. Ας είναι! Το αρνί δεν το τρώω ούτως ή άλλως. Αυγά άντε να βάψουμε καμιά δωδεκάδα (μαύρο χρώμα κατά προτίμηση) και για τσουρέκι θα το σκεφτούμε. Αντί για μαγειρίτσα και η κοτόσουπα καλή είναι. Τι να κάνουμε; Η κατάσταση προστάζει λιτότητα. Μόνο όπου υπάρχει πολιτικός θα υπάρχει σούβλα. Για ολιγοήμερες αποδράσεις ούτε λόγος να γίνεται. Μέχρι την κεντρική πλατεία θα πάμε και πολύ μας είναι.
Το καλό θα ήτανε να κάναμε κάτι διαφορετικό. Έτσι για αλλαγή. Να σουβλίζαμε, για παράδειγμα, τριακόσιους λύκους. Τότε θα είχαμε αληθινή ανάσταση. Καλή ιδέα ε; Θα γλιτώναμε από μερικούς άρπαγες.

buzz it!