Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ NAVBAR

Σήμερα θα σας δείξω έναν πανεύκολο τρόπο για να εξαφανίσετε τη navbar (για blogs που ανήκουν στην πλατφόρμα του blogspot).
Μπαίνετε στο λογαριασμό σας, από τον πανόπτη, πάτε στη διάταξη και από εκεί επεξεργασία HTML. Το κουτάκι δίπλα στην επέκταση γραφικών στοιχείων το αφήνετε ανέπαφο. Πριν κάνετε οτιδήποτε καλό είναι να πάρετε ένα back up το κώδικα σας. Λίγο μετά την αρχή του κώδικα στην κορυφή έχει ένα κομμάτι που λέει κάποια στοιχεία για το template που χρησιμοποιείτε (Blogger Template Style) και από κάτω ακριβώς έχει μια σειρά κενή και πιο κάτω γράφει:

/* Variable definitions

Πάτε στην κενή σειρά με τον κέρσορα, πατήστε δυο - τρεις φορές το enter για να δημιουργηθεί παραπάνω κενό ανάμεσα στα στοιχεία του template και στο /* Variable definitions και κάπου εκεί ανάμεσα βάλτε τον παρακάτω κώδικα με αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste):

#navbar-iframe {display:none !important;}

Πατήστε αποθήκευση (save) και κάντε refresh με το F5 στο blog σας και θα δείτε ότι η navbar έχει εξαφανιστεί. Τη navbar πολλοί θέλουν να την εξαφανίσουν για λόγους καλαισθησίας αλλά χάρη σ' αυτό το τρικ κερδίζουμε περισσότερα, όπως:
1) Κρατάμε τον επισκέπτη περισσότερο εφόσον δεν έχει τη δυνατότητα να πληκτρολογήσει κάτι στην αναζήτηση ιστολογίου και να φύγει από τη σελίδα μας καθώς επίσης δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κλικ στο κουμπί "επόμενο ιστολόγιο".
2)Προστατευόμαστε από τους κακοπροαίρετους να κάνουν κλικ στην επισήμανση ιστολογίου (κάτι που είναι αρνητικό για το blog μας από κάποιον αριθμό κλικ και μετά).

buzz it!