Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τελικά καλούμαστε να πάμε σε εκλογές την 4η Οκτωβρίου. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι λεφτά θα σπαταλήσουνε για τους προεκλογικούς αγώνες ενώ βρισκόμαστε στη δίνη της παγκόσμιας κρίσης, η Ε.Ε. μας χτυπάει το καμπανάκι πολλάκις και δια στόματος των ίδιων πολιτικών που έχουμε στη χώρα μας ακούμε ότι τα πράγματα είναι χάλια. Θα φιλοτιμηθούνε αντί για αφίσες, σημαίες, πανό, μπρελόκ, αναπτήρες και άλλα διαφημιστικά να δώσουνε τα χρήματα στους πληγέντες των πυρκαγιών και για αναδάσωση; Μπα! Δε νομίζω!
Για να δούμε τις top υποψηφιότητες σε κλίμακα κομμάτων και όχι μόνο, δηλαδή ποια είναι τα υπέρ τους (αν έχουν) και ποια είναι τα κατά τους (που είναι πάρα πολλά).

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χωρίς λόγια... Πέντε χρόνια τους φάγαμε στη μάπα και πάμε από το κακό στο χειρότερο. Η εν λόγω κυβέρνηση είναι εντελώς ανίκανη. Δεν μπορούνε να τα βρούνε μεταξύ τους και θέλουνε να κυβερνήσουνε κιόλας. Τρομάρα τους! Άγαρμποι μακρυχέρηδες. Δεν ξέρουν ούτε να κλέψουν και οι μείζες και τα σκάνδαλα πάνε σύννεφο. Απορρίπτεται.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Τώρα τα βρήκαμε τα λεφτά! Κλέφτες με τακτ και μακρυχέρηδες με master. Μειζαδόροι και αυτοί. Και αυτοί μπλεγμένοι σε σκάνδαλα όσο και οι κυβερνώντες. Ο Γιωργάκης ζει σε μια ουτοπία. Νομίζει ότι είναι ικανός να κυβερνήσει. Κάποιος να τον ξυπνήσει παρακαλώ. Απορρίπτεται.

ΛΑ.Ο.Σ.: Μια στο καρφί και μια στο πέταλλο. Μας μπερδεύουν πολύ και τρέχουν πίσω από τα φουστάνια της Ν.Δ. Αυτό το κόμμα είναι η εξέλιξη του κάθε τηλεβιβλιοπώλη που μιλάει για Ε και γενικώς για όλα τα γράμματα της αλφαβήτου. Ξεκάθαρη πολιτική γραμμή δεν έχουν. Πολύ θολό το τοπίο. Απορρίπτεται.

Κ.Κ.Ε.: Ενώ όλα τα κομμουνιστικά κόμματα στον κόσμο εξελίσσονται μόνο το ελληνικό και το αντίστοιχο της Βόρειας Κορέας είναι τόσο κολλημένα. Η θεωρία τους έχει μείνει στάσιμη εδώ και πολλές δεκαετίες. Δε μας πείθουν με τίποτα. Τα ίδια και τα ίδια μια ζωή. Δείτε εδώ κάτι πολύ ενδιαφέρον. Απορρίπτεται.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:
Μιλάμε για ΤΟ τσίρκο. Σφάζονται μεταξύ τους και πριν δυο χρόνια νόμιζαν ότι έκαναν την ανατροπή με το να βάλουν τον Τσίπρα πρόεδρο και θεωρούνε αβάντα το νεαρό της ηλικίας του. Έχει πολλές αμφιλεγόμενες συνιστώσες που υποστηρίζουν τη λαθρομετανάστευση, δηλαδή το δουλεμπόριο (πόσο φιλάνθρωπη στάση είναι αυτή, ε;), αποκαλούνε τα Σκόπια Μακεδονία (ως Βορειοελλαδίτης φτάνει για να τους απορρίψω) και έχουνε τον πιο πλούσιο βουλευτή, τον Αλαβάνο. Φάσκουν και αντιφάσκουν! Εφόσον κόπτονται τόσο υπέρ των μεταναστών και των συνανθρώπων τους, που ήταν και τι έκαναν για τους πληγέντες των πυρκαγιών εκτός από το να εκτοξεύουν ξύλινους λόγους; Δείτε εδώ κάτι ενδιαφέρον. Απορρίπτεται.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:
Δεν ξέρω αλλά κάτι δε μου κολλάει καλά σ' αυτούς. Κάτι δημοσιεύματα και κάτι σχέσεις περίεργες που έχουν με το Ουράνιο Τόξο και δέχονται τα Σκόπια ως Μακεδονία δε μ' αρέσουν. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και η Ελλάδα είναι χιλιοκαμμένη. Όχι άλλο κάρβουνο! Απορρίπτεται.

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ - ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ:
Αλλιώς οι γνωστοί - άγνωστοι. Όχι δαγκωτό. Το μόνο που ξέρουν είναι να ρημάζουν, να σπάνε, να καίνε σημαίες, να το παίζουν υπερασπιστές των φτωχών, των μεταναστών και όλων των κατατρεγμένων. Από λόγια όμως χορτάσαμε. Από πράξεις μηδέν εις το πηλίκον. Απορρίπτεται.

ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ:
Πρεσβεύουν την ιδέα: "Όταν εμείς φιλοσοφούσαμε όλοι οι άλλοι κρέμονταν από τα δέντρα και βοσκούσαν σα πιθήκια". Κάποιος να τους πει ότι δεν υπάρχει άρια φυλή και να αφήσουν τις μαλακίες κατά μέρος. Αν η ιδεολογία τους είναι τόσο συρρικνωμένη όσο ένα ξυλοφόρτωμα ενός μετανάστη που έχει διαφορετικό χρώμα, πιστεύω και γλώσσα τότε δεν αξίζει να ασχολούμαστε μαζί τους. Απορρίπτεται.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα κόμματα μικρότερα αλλά δε μπορώ να γράψω για όλα γιατί θα πρέπει να ξημερωθώ και από την άλλη δεν είμαι και γνώστης των πάντων. Δύο ερωτήματα προκύπτουν: α) Να ψηφίσουμε; και β) Αν ναι, τι να ψηφίσουμε;
Για 'μένα το να πάει κάποιος να μην ψηφίσει είναι και αυτό μια πολιτική στάση, απόλυτα σεβαστή, η οποία μπορεί να φανερώνει διάφορες αιτιολογίες. Μπορεί κάποιος να αγανάκτησε με την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση και να θέλει να απέχει ως ένδειξη διαμαρτυρίας, μπορεί κάποιος να είναι τόσο βολεμμένος που δεν τον ενδιαφέρει τίποτα. Σίγουρα οι περισσότεροι απέχοντες (όπως και στις Ευρωεκλογές) ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.
Το έχω πει και άλλες φορές και θα το ξαναπώ. Το εκλογικό σύστημα που έχουμε μπάζει από χίλιες μεριές και είναι σάπιο. Θα προτιμούσα οι πολίτες να ψηφίζουν και να εκλέγουν τους πάντες: Πρόεδρο της δημοκρατίας, πρωθυπουργό, υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές. Με αυτόν τον τρόπο ίσως να περιοριστούνε λίγο οι κλίκες και οι κλεψιές. Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε και την προηγούμενη ανάρτηση μου.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να υποθέσω για μετά τις εκλογές. Αυτό που ξέρω είναι ότι πολλοί πάλι θα ψηφίσουν τα μεγάλα κόμματα προσπαθώντας να κανονίσουν κάποιο ρουσφέτι. Θα λειτουργήσουν ατομιστικά και δε θα κοιτάξουν τη συλλογικότητα και το κοινό καλό.

buzz it!