Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Από αύριο νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της η Δ.Ε.Η. και σε δύο μήνες, από Σεπτέμβρη δηλαδή, και άλλη αύξηση. Αυξήσεις υπάρχουν και στα ναύλα για ακτοπλοϊκές γραμμές προς νησιά των Κυκλάδων και αλλού.
Ποιος φταίει βέβαια για όλα αυτά; Μα φυσικά ή άνοδος της τιμής του πετρελαίου. Το μάθαμε το παραμύθι. Όχι ότι δεν είναι ένας λόγος αλλά μετά από κάποιες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες παύει να είναι τόσο πειστικός. Επειδή όλα αυτά είναι αλυσίδα η μπάλα θα παρασύρει σε αυξήσεις τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών. Και τη νύφη ποιος θα την πληρώσει; Πάλι ο απλός ο πολίτης με το μισθό των 3,60 και ο συνταξιούχος με τη σύνταξη πείνας.
Ο Αλογοσκούφης από την άλλη σε δηλώσεις του συνεχίζει τις αοριστολογίες λέγοντας ότι η ακρίβεια είναι ένα εθνικό πρόβλημα. ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!!! Λες και δεν το ξέραμε. Τι κάνει όμως για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος; ΤΙΠΟΤΑ. Τα σαράντα τόσα μέτρα κατά της ακρίβειας έμειναν στα λόγια. Παροχές από τον υπουργό οικονομίας δεν πρόκειται να δούμε. Τα συνηθισμένα δηλαδή. Μία ολίγη από ψίχουλα. Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν ακούγεται τίποτα. Πώς θα ανταπεξέλθει ο κοσμάκης στις υποχρεώσεις του;
Εφόσον και οι πολιτικοί θέλουν να καταπολεμηθεί η ακρίβεια γιατί δεν κάνουν αυτοί το πρώτο βήμα; Να δώσουν ένα δείγμα καλής θέλησης. Να μειώσουν τους τεράστιους μισθούς τους, να παραδώσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα που τους χορηγούνται, τα κινητά τηλέφωνα με τους δωρεάν χρόνους ομιλίας, τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια της Ολυμπιακής (ξεχάστηκε και αυτό το θέμα) και όλες οι άλλες τρελλές αβάντες που έχουν όπως είναι τα έξτρα φράγκα σε κάθε συνεδρίαση της βουλής.
Κόβονται όμως αυτές οι συνήθειες; Είναι να μη γλυκαθείς μια φορά.

buzz it!