Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Print this post

ΜΙΝΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους και σε όλες. Χθες είδα στην τηλεόραση να λένε ότι για τρίτη χρονιά καλούνται οι έλληνες πολίτες να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι. Αυτό τι σημαίνει; Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις γιοκ!
Εφόσον έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας (το οποίο προκύπτει από τις κλεψιές και το κακό κουμάντο) δεν είναι δυνατό να δοθεί λύση από τους απλούς πολίτες. Πόσο ακόμα να αντέξουμε; Γιατί δε βάζουν φρένο στις αυξησάρες τους οι πολιτικάντηδες; Σαφέστατα δεν είναι οι μόνοι που παίρνουν χοντρά λεφτά κάθε μήνα. Είναι οι διευθυντές και οι προϊστάμμενοι διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών, στρατηγοί και ταξίαρχοι και άλλοι πολλοί οι οποίοι δε θα πάθουν απολύτως τίποτα αν τους κοπεί ένα χιλιάρικο από κάθε μηνιαία απολαβή τους.
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει πάντα τη νύφη ο απλός κοσμάκης. Κομμένα επιδόματα, ανύπαρκτες αυξήσεις, αυξανόμενη φορολογία, αυξημένα τιμολόγια αγαθών και υπηρεσιών... Αν κάτσω να γράφω γι' αυτά που καλούμαστε να πληρώνουμε και μας χρεώνουν δε θα τελειώσω ούτε αύριο. Πιάσαμε πάτο για τα καλά. Ειλικρινά πιο ανίκανη και πιο άγαρμπη κυβέρνηση δε μπορώ να φανταστώ. Ούτε να κλέβουν ξέρουν! Δε μπορούνε να συνεννοηθούνε μεταξύ τους και έχουνε την ψευδαίσθηση ότι μπορούνε να κυβερνήσουν μια χώρα και μάλιστα την Ελλάδα όπου βασιλεύει η μίζα, το βύσμα και το ρουσφέτι;
Για να μην παρεξηγηθώ ξεκαθαρίζω ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα για τον απλούστατο λόγο ότι θεωρώ ότι όλο το εκλογικό σύστημα είναι σάπιο και κατ' επέκταση και το πολιτικό που είναι και αποτέλεσμα του πρώτου. Θα προτιμούσα οι πολίτες να ψηφίζουν και να εκλέγουν τους πάντες: Πρόεδρο της δημοκρατίας, πρωθυπουργό, υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές. Με αυτόν τον τρόπο ίσως να περιοριστούνε λίγο οι κλίκες και οι κλεψιές. Επίσης κάτι που θεωρητικά ισχεί στη χώρα μας αλλά πρακτικά το έχουν καταργήσει οι πολιτικάντηδες της συμφοράς είναι το δημοψήφισμα. Θεωρούνε τους εαυτούς τους τόσο ικανούς που λαμβάνουν αποφάσεις για τα πάντα και ο λαός παραμένει άβουλος θεατής. Φυσικά η αλήθεια που αποφεύγουν οι κυβερνήσεις τα δημοψηφίσματα είναι ότι φοβούνται. Φοβούνται μη βρεθούνε προ δυσάρεστων γι' αυτούς εκπλήξεων.
Για τους παραπάνω λόγους δεν πιστεύω ούτε στην αντιπολίτευση όποια και να είναι αυτή. Και μερικοί τίμιοι να υπάρχουν στη γιάφκα της πλατείας Συντάγματος χάνονται από τη βρωμερή και τρισάθλια πλειοψηφία. Το κυριότερο πιστεύω είναι να κρατήσουμε μακριά τις οικογένειες που καταδυναστεύουν τον τόπο εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι καθόλου δίκαιο και σωστό να θεωρούνε τις πολιτικές καρέκλες δεδομένες και να τις θεωρούνε κληρονομιά τους.

buzz it!

5 σχόλια:

  1. όντως αυτό με τις πολιτικές οικογένειες έχει παραγίνει στο σημείο που αναρωτιέσαι ώρα ώρα αν είναι δημοκρατία το πολίτευμα ή βασιλεία και διαδέχονται το βασιλιά τα παιδιά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχίζει πάλι η εκλογολογία να ταλανίζει τον εγκέφαλό μας!Δεν φτάνει το χρέος που'χουν δημιουργήσει στα ταμεία του κράτους τώρα και οι εκλογές θα μας λύσουν τα προβλήματα!
    Καμμένοι από χέρι είμαστε!!
    Φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Dorothea Ολιγαρχία - οικογενειοκρατία έχουμε. Η δημοκρατία μας έχει αφήσει χρόνους.
    @zoyzoy Με τις εκλογές που ετοιμάζονται να δεις τι λεφτά θα φάνε πάλι. Σημαίες, αφίσες τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, κονκάρδες τραπεζώματα... Και μετά λένε κρίση και λιτότητα...Αντί να δώσουν πρώτοι αυτοί το καλό παράδειγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζί σου είμαι... απλά όλοι ξεχνούν για τα μικροσυφέροντα τους την ύστατη ώρα... δεν θα έχουμε καλύτερο αύριο γιατί γενικά ζορίζουν τα πράγματα ούτε με μπλε ούτε με πράσινους... όσο για τους υψηλόμισθους... καλά αυτοί να δεις πόσο χρεωμένοι είναι... δεν τους φτάνουν να ζήσουν ούτε αυτά που παίρνουν... Λύση; άγνωστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ Λύση άγνωστη; ΛΑΘΟΣ!!! Ανακατανομή του πλούτου τώρα! Αλλά δε συμφέρει σε πολλούς... Μακριά από πράσινο και μπλε χρώμα. Βρωμάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;