Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΓΛΕΙΨΕ ΚΑΙ 'ΣΥ... ΜΠΟΡΕΙΣ!

Τελικά στην Ελλάδα όλα δουλεύουν με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον ακόμα και αν αυτό αδικεί τους υπολοίπους. Δε σας λέω κάτι καινούριο αλλά αυτό επιβεβαιώνεται και στη blogόσφαιρα. Πριν μερικές μέρες διάβασα αναρτήσεις σε πολλά ιστολόγια σχετικά με την τοποθέτηση του Παναγιώτη Βρυώνη στον Ο.Π.Α.Π. Ο συγκεκριμένος ιστολόγος είχε προσληφθεί από τον Γ.Α.Π. ως σύμβουλος κοινωνικών δικτύων στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό είναι απόλυτα θεμιτό. Θεωρώ όμως αθέμιτο το να διορίζονται άτομα με "απ' ευθείας ανάθεση έργου" όπως έγινε και με την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι πολλοί. Ένας επιφανής από αυτούς είναι και ο πρόεδρος... ο Νίκος Βασιλάκος ντε. Κάντε κλικ εδώ, εδώ και εδώ για να θυμηθείτε.
   Την ώρα που υπάρχει τόση ανεργία κάποιοι διορίζονατι από την πίσω πόρτα χωρίς διαγωνισμούς, ενώ εγώ και πάρα πολλοί άλλοι μοιράζουμε βιογραφικά και κάνουμε αιτήσεις παντού και όχι μόνο σε ένα νομό. Αυτή είναι η αξιοκρατία της κυβέρνησης;
   Υπάρχουν πολλοί bloggers, κυρίως παλιότεροι, που χρησιμοποιούν την ιστολογιόσφαιρα για την προσωπική τους ανάδειξη με πλάγιους τρόπους. Τίποτα δηλαδή δε μένει αγνό! Η σαπίλα δε γνωρίζει στεγανά. Υπάρχει παντού.
   Υπάρχουν bloggers που γλείφουν κανάλια και ανθρώπους με χρήματα και εξουσία, που ζούνε παρασιτικά με αυτοσκοπό το βόλεμα τους. Το ξανατονίζω: Δεν είναι κακό να προβάλεις τα προσόντα σου και τα ταλέντα σου μέσω ενός ιστολογίου. Ούτε είναι κακό να βρεις δουλειά. Το εναντίον. Κακό είναι να βολεύονται μερικοί με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να περνάνε τα ζόρια και την αγωνία όπως τόσοι και τόσοι άλλοι. Είναι μεγάλη αδικία για τους υπόλοιπους.
   Εν κατακλείδι, μην περιμένετε αξιοκρατία στην Ελλάδα. Δεν τα σηκώνει αυτά η ψωροκώσταινα! Κάντε ένα blog ή έναν aggregator, φιλήστε κατουρημένες ποδιές, γλείψτε ασυστόλως, ποδοπατήστε την περηφάνια σας, τσαλακώστε τον εγωισμό σας, συρθήτε σα γλοιώδη σκουλήκια στη λάσπη, πάντα να κάνετε το καλό αρκεί να έχει αντάλλαγμα, στοχεύστε τα σωστά πρόσωπα που θα κάνετε όλα τα παραπάνω και πολύ πιθανόν να βολευτείτε σε μια καλή θέση και να σας φτύνουν διαδυκτιακά και όχι μόνο οι υπόλοιποι.

buzz it!