Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ...

Θα ήθελα να αναφερθώ στο περιβόητο πείραμα του Θεού. Αυτό που γίνεται στα Γαλλο - Ελβετικά σύνορα και όλος ο κόσμος το έμαθε σαν CERN. Δεν είμαι επιστήμονας και οι γνώσεις μου πάνω σε αυτά τα θέματα μπορούνε να θεωρηθούνε ανύπαρκτες. Δε λέω όχι στην επιστημονική έρευνα και στις διάφορες ανακαλύψεις και εφευρέσεις. Η γνώση είναι δύναμη. Άκουσα και διάβασα ότι η αρχή αυτού του εγχειρήματος έγινε πριν είκοσι χρόνια και τόσο είναι το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να γίνει η όλη διαδικασία μέχρι σήμερα. Σίγουρα τα λεφτά που δαπανήθηκαν για να βγει εις πέρας όλη αυτή η ιστορία δεν είναι λίγα. Μιλάμε για εκατομύρια και δισεκατομύρια δολλάρια ή ευρώ αν προτιμάτε. Και η φαιά ουσία που χρειάστηκε από τα μεγάλα μυαλά δεν είναι λίγη.
Έχω μια απορία. Όλα αυτά τα χρήματα αν δίνονταν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και αν γίνονταν σχολεία, νοσοκομεία, υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και δρόμοι δε θα ήταν όλα καλύτερα; Δεν υπάρχει ήπειρος που να μην έχει ευπαθείς ομάδες ανθρώπων και φτώχια. Αφρική, νοτιοανατολική Ασία και όχι μόνο, Λατινική Αμερική, οι Αβορίγινες στην Αυστραλία ακόμα και στη Ευρώπη υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη.
Δε θα ήταν καλύτερα να γίνει άλλο ένα πείραμα του Θεού με σκοπό σε είκοσι χρόνια να δαπανηθούν τόσα χρήματα και φαιά ουσία όσο και για το πείραμα του CERN; Είμαι 1000% σίγουρος ότι αν λειφθεί μια τέτοια απόφαση από τους άρχοντες της υφηλίου θα βρεθούνε τα χρήματα σε χρόνο μηδέν και μάλιστα τα διπλάσια. Θέληση πρέπει να υπάρχει και τίποτε άλλο. Αλλά η ματαιοδοξία και οι σκοπιμότητες είναι ριζωμένες βαθιά στον άνθρωπο και γι' αυτόν το λόγο δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

buzz it!