Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.Χ.Ι. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;

Τον τελευταίο καιρό θέλω να γράψω για πολλά θέματα. Δεν ξέρω τι προκαλεί τον οίστρο που με διακατέχει τον τελευταίο καιρό. Τα τόσα που γίνονται, ο ανάδρομος Ερμής, τα κερατιάτικα που πληρώνουμε... ειλικρινά δεν ξέρω. Από την περασμένη εβδομάδα που είδα κάτι στις ειδήσεις της ΝΕΤ με έκανε να πάθω ταπιροκρανίωση. Έλεγα μετά από δυο - τρεις μέρες θα μου περάσει αλλά κοντεύει να κλείσει εβδομάδα και ακόμα είμαι σαλταρισμένος. Έλεγα να γράψω κάτι άλλο και όχι για το internet αλλά δε γίνεται. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Βλέπω στη ΝΕΤ, στο δελτίο ειδήσεων, το Νίκο Βασιλάκο. Ποιος είναι αυτός; Ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Ι. (Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet). Το ξεκαθαρίζω: Δε με εκπροσωπεί κανένας. Μόνο εγώ εκπροσωπώ τον εαυτό μου σαν χρήστη του internet και σαν blogger. Ο κύριος Βασιλάκος έχει την εκπομπή Ψηφιακή Ελλάδα στην ΕΤ1. Τώρα πήρε θέση και στα δελτία ειδήσεων. Τον χρυσοπληρώνουμε δηλαδή. Αφιλοκερδώς αποκλείεται να το κάνει και να μην ακούω παπαριές. Πραγματικά τα παίρνεις στο κρανίο ή όχι όταν κάποιοι χρησιμοποιούν το internet και τους χρήστες του (χωρίς να κρατάνε τα προσχήματα) για προσωπικό τους όφελος, για να βολεύονται σε καλές θέσεις και να τα αρπάζουν; Διαβάστε ένα ενδιαφέρον Post στο blog ΠΑΡΕ - ΔΩΣΕ κάνοντας κλικ εδώ. Έγραψα και πέρυσι ένα post συγκεκριμένα με την Ε.Ε.Χ.Ι. και μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.
Σίγουρα παίρνουνε κονδύλια (ε ρε κάτι μάσες που θα έπεσαν!) για να κάνουν αυτά (στο κάτω μέρος της σελίδας θα δείτε και έναν λογαριασμό τραπέζης. Μάλλον θέλουνε και δωρεές). Εν ολίγοις κάποιοι (μια ομάδα ανθρώπων) καρπώνονται χρήματα και δουλειές με φράγκα χρησιμοποιώντας τους έλληνες χρήστες του internet για κάλυψη. Στην ουσία πρόκειται για μια καλοστημένη κομπίνα.
Όπως ανέφερα και παλιότερα ποτέ δεν ψήφισα, όπως φαντάζομαι και εσείς, για να εκλέξω κάποιον πρόεδρο χρηστών internet (προσωπικά πιστεύω ότι είναι ό,τι πιο ηλίθιο που μπορεί να υπάρξει). Στη Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι, αρκεί να το σκεφτείς πρώτος. Γιατί δεν τους ελέγχει κανείς; Είπαμε: στην Ελλάδα ζούμε.

buzz it!