Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

MTV EMA ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Το πιο περασμένο Σάββατο έβαλα δορυφορική τηλεόραση στο σπίτι για να μπορώ να κάνω μπανιστήρι σε όλο σχεδόν τον κόσμο. Μόνο τα free to air κανάλια είναι γύρω στα 800 από τα οποία ελλάχιστα αξίζουν. Το CNN international, το BBC international, το MTV Germany και άλλα παρόμοια είναι μερικά που σώζουν την κατάσταση. Από τα υπόλοιπα η συντριπτική πλειοψηφία στο δορυφόρο Hotbird είναι αράβικα και ιταλικά ενώ στον Astra πάρα πολλά είναι γερμανικά. Υπάρχουν και μερικά κινέζικα, ρώσικα, ταϊλανδέζικα, ισπανικά, γαλλικά, αμερικάνικα, αγγλικά, βαλκανικά κλπ. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Θα δείτε παρακάτω.
   Την περασμένη Πέμπτη είδα στο γερμανικό MTV τα EMA (European Music Awards) τα οποία έλαβαν μέρος στη γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο. Πολύ καλή διοργάνωση με ονόματα παγκόσμιου βεληνεκούς όπως: U2, Green Day, Beyonce, Jay Z, Shakira και πολλούς άλλους. Υπήρχε και ένα βραβείο για ευρωπαίους καλλιτέχνες. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα εκπροσωπούνταν και από έναν τραγουδιστή, συγκρότημα ή μια τραγουδίστρια. Την Ελλάδα την εκπροσώπευε η Έλενα Παπαρίζου η οποία δεν κατάφερε να μπει στην τελική πεντάδα και το βραβείο το πήρε μια μπάντα που εκπροσώπευε την Τουρκία. Το βραβείο MTV που πήρε η Παπαρίζου, το πήρε ως καλύτερη καλλιτέχνιδα στην Ελλάδα και τίποτε παραπάνω (να το χωνέψουν μερικοί που βάλθηκαν να υπερβάλλουν σε όλα).
   Από την επόμενη μέρα μέχρι και χθες (γι' αυτό γράφω αυτή την ανάρτηση) έχω διαβάσει σε διάφορα blogs ότι ξεχώρισε η παρουσία της Παπαρίζου, ότι έλαμψε η Έλλενα Παπαρίζου στην εκδήλωση, Ότι η Έλενα Παπαρίζου η Beyonce και η Shakira ήταν οι μόνες που ξεχώρισαν και άλλες τέτοιες πίπες.
   Έχω μια ερώτηση προς όλους τους bloggers που έγραψαν αυτά τα ψεύδη και συνεχίζουν να γράφουν κατά καιρούς για δήθεν διεθνείς καριέρες της Βίσση, της Βανδή, του Σάκη και δεν ξέρω και 'γω ποιου άλλου: ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
   Λοιπόν παληκάρια είδα όλη την εκδήλωση απ' ευθείας από το γερμανικό MTV χωρίς παρεμβολλές του αντίστοιχου ελληνικού καναλιού και η μόνη φορά που έδειξε την Παπαρίζου ήταν στο video clip του τραγουδιού της για πέντε δευτερόλεπτα όταν παρουσίαζαν τις ευρωπαϊκές συμμετοχές. Τίποτε άλλο.
   Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως αναπτερώνεται η εθνική σας περηφάνια και κοκορεύεστε με τέτοια πανηγύρια και λέγοντας ψέμματα. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν κερδίζει απολύτως τίποτα λέγοντας ψέμματα στον κόσμο και αυτά που βλέπαμε και κοροϊδεύαμε στην τηλεόραση και τα μεσημεριανάδικα τα βλέπουμε και στη blogόσφαιρα.
   Θέλετε να μάθετε ποιοι έλληνες κάνουν όντως παγκόσμια καριέρα (εξερουμένων των ελληνοαμερικανών, ελληνοαυστραλών κλπ.); Ο Ντέμης Ρούσος, η Νανά Μούσχουρη (η οποία έχει τις περισσότερες πωλήσεις album παγκοσμίως), ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, η Βίκη Λέανδρος σε μικρότερη κλίμακα και τα τελευταία χρόνια στο χώρο της metal σκηνής οι Rotting Christ τους οποίους καμία κουφάλα δεν αναφέρει ούτε στα παραδοσιακά Μ.Μ.Ε. ούτε στο διαδύκτιο. Η συγκεκριμένη μπάντα έχει κάνει περιοδείες στην Ευρώπη, στις Η.Π.Α., στη λατινική Αμερική και στη Μέση Ανατολή. Μπείτε στο web site του γκρουπ να δείτε φωτογραφίες, videos ή να κατεβάσετε mp3s. Οι Rotting Christ θεωρούνται ως η καλύτερη black metal μπάντα στον κόσμο αλλά ένας δε βρέθηκε να το πει δημοσίως στα εγχώρια media (μη χέσω). Τα παιδιά δουλεύουν ασταμάτητα για πάνω από είκοσι χρόνια και ακόμα δε λένε να τους το αναγνωρίσουν εδώ στην Ελλάδα. Μόνο για υποτιθέμενες καριέρες κάποιων βιτρινάτων καλλιτεχνών(;)

buzz it!