Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΑΚΙ

Μία από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης είναι αυτή του Λάκη Λαζόπουλου. Για να ακριβολογούμε είναι η πιο δημοφιλής, αν δεν κάνω λάθος. Προσπαθήσατε ποτέ να την αναλύσετε; Ποια είναι τα συστατικά της;
   Όλα τα videos είναι από το internet και από άλλα τηλεοπτικά κανάλια όπου συμβαίνουν γκάφες ή υπάρχουν δηλώσεις που προκαλούνε γέλιο ή θυμό. Δηλαδή γελάμε χάρη σε κάποιους άλλους και όχι χάρη στο Λάκη Λαζόπουλο.
   Δεύτερο συστατικό είναι τα ανέκδοτα. Καλά είναι και γελάμε αλλά δεν τα δημιουργεί ο Λάκης. Απλώς τα μεταδίδει μέσω της μικρής οθόνης.
   Άλλο συστατικό η κοροϊδία προς τη Μιμή Ντενίση, η οποία δε νομίζω να τον έχει προκαλέσει ποτέ. Βέβαια υπάρχει και μια ομάδα ανθρώπων που τα θέλει ο οργανισμός τους (Σαρρή, Κούγιας, Βατίδου, Αλέξης το φωτεινό χαμόγελο).
   Τέταρτο συστατικό είναι τα μοντάζ. Τα πρόσωπα πολιτικών και άλλων αναγνωρίσιμων μπαίνουν σε διάφορα videos με σκοπό να φέρουν γέλιο ή και να χλευάσουν, όπως έγινε και με τον Γ.Α.Π. Οι περισσότεροι θα το είδατε. Δε θεωρώ ότι είναι στείο. Το είπα πάμπολλες φορές ότι δεν ψηφίζω και δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα (σε περίπτωση που κάποιος με θεωρήσει Πασόκο). Απλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο video ήταν μια αποτυχία.
   Άλλο συστατικό είναι η αναφορά στα παιδικά του χρόνια, στη μάνα του, σε συγγενείς του και άλλα πρόσωπα της τότε τοπικής κοινωνίας και η διήγηση διάφορων τραγελλαφικών καταστάσεων. Αυτό τους προσελκύει όλους. Πάλι δηλαδή δεν είναι δικό του κατασκεύασμα.
   Το τελευταίο μέρος της εκπομπής είναι αφιερωμένο στη μουσική και στα τραγούδια. Το κέφι βρίσκεται στα ύψη. Αυτό οφείλεται κατά ένα μέρος και στο τσίπουρο το οποίο σερβιρίζεται στα διαλείμματα της εκπομπής. Βοηθάει στο να γίνονται οι παρευρισκόμενοι πιο εκδηλωτικοί. Παλιό το κόλπο. Και σε μπαράκια γίνεται αυτό.
   Το τελευταίο καιρό ανέσυρε από το χρονοντούλαπο και τους δέκα μικρούς Μήτσους. Μήπως υπάρχει έλλειψη έμπνευσης; Μια ερώτηση κάνω. Οι ξαναμασημένες τροφές δεν είναι εύπεπτες.
   Όποτε μιλάει σοβαρά έχει ένα υφάκι ότι ξέρει τα πάντα και ότι αυτός έχει μόνο δίκιο. Ίσως σε μερικά πράγματα να συμφωνούσα μαζί του αλλά από τη στιγμή όμως που κάνει προπαγάνδα υπέρ μιας παράταξης και να θέλω δεν μπορώ. Είναι και αυτός μέρος του συστήματος και εξυπηρετεί συμφέροντα. Δε μπορώ να καταλάβω το μένος του να μας κάνει να πιστέψουμε ότι όλοι μας είμαστε ρατσιστές. Δε νομίζω αν του πει ο Κοντομηνάς λόγω οικονομικής κρίσης να μειωθεί η πληρωμή του σε ένα χιλιάρικο ανά επεισόδιο να δεχτεί ο Λάκης να συνεχίσει την εκπομπή. Το παντεσπάνι δεν αφήνεται τόσο εύκολα.
   Σε ορισμένα πράγματα που λέει έχει δίκιο αλλά όταν απευθύνεται κάποιος σε ανέργους, σε μεροκαματιάρηδες και κατώτερα οικονομικο-κοινωνικά στρώματα που ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων, ο οποίος έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα και για τις επόμενες γενιές της οικογένειας του και έχει ένα σωρό διασυνδέσεις αυτό είναι λίγο ειρωνικό. Γιατί; Επειδή μας συμπαραστέκεται όσο κρατάει η εκπομπή δε σημαίνει ότι με το τέλος αυτής πάει σπίτι του και κοιμάται με την έγνοια του κάθε ταλαιπωρημένου πολίτη αυτής της μπανανίας.
   Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι ο Λάκης Λαζόπουλος δεν έχει ταλέντο. Απλά η εκπομπή του έχει επιτυχία κυρίως σε άλλους.
   Τη φωτογραφία πάνω αριστερά τη δανείστικα από το ΤΟ ΠΑΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.

buzz it!