Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ

Θερμό το φετινό φθινόπωρο και δεν ξέρω γιατί αλλά έχω την εντύπωση ότι θα γίνει θερμότερο. Καυτό θα μπορούσα να πω. Δικαίωμα στην απεργία έχουν όλοι. Δικαίωμα να εμποδίζουν άλλους να πάνε στη δουλειά τους ή να κλείνουν τους δρόμους με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται τρίτοι δεν έχει κανένας.
Στο τελευταίο επιδίδονται οι διάφοροι ιδιοκτήτες φορτηγών. Με αυτόν τον τρόπο χάνουν εντελώς το δίκιο τους. Και γιατί να είναι κάποια επαγγέλματα κλειστά; Λογιστές, κομμωτές, συμβολαιογράφοι, φορτηγατζήδες και άλλοι είναι πιο μάγκες; Μήπως έτσι δημιουργούνται τα καρτέλ; Εντάξει η αλήθεια είναι ότι οι τελευταίοι πλήρωσαν ακριβά τις άδειες τους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει όλοι οι επόμενοι να πληρώσουν τα κέρατα τους για μια άδεια. Μια άδεια ταξί, φορτηγού ή περιπτέρου μπορεί να κοστίζει ένα Α ποσό και από τις μεταπωλήσεις να φτάσει πέντε φορές παραπάνω από το Α ποσό. Αυτό είναι δίκαιο; Όχι βέβαια. Απλά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία κάποιοι να βγάλουν ένα καλό κέρδος.
Το απίστευτο του όλου θέματος είναι ότι οι απεργοί με το στανιό και με απειλές θέλουν να υποχρεώσουν και άλλους να απεργήσουν. Οι περισσότεροι από τους τελευταίους είναι οδηγοί - υπάλληλοι που πάνε να βγάλουν το μεροκάματο. Τη μια κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες, την άλλη οι φορτηγατζήδες... Με ποιο δικαίωμα ρε; Θέλεις να απεργήσεις; Είμαι μαζί σου. Όταν κάνεις μαλακίες όμως μην περιμένεις να σε υποστηρίξω.
Μια γνωστή μου φοιτήτρια ήθελε να μετακομίσει τέσσερα τετράγωνα πιο κάτω (στην κυριολεξία). Το δρομολόγιο ήταν ούτε πέντε λεπτά (μαζί με τα φανάρια). Ξέρετε πόσο χρέωσε το φορτοταξί για αυτή τη διαδρομή το 2000 (δέκα χρόνια πριν έγινε το συμβάν); 25000 δραχμές (περίπου 80 ευρά). Και όταν ρωτήσαμε τον οδηγό γιατί τόσο ακριβά μας απάντησε ότι είχαν ανεβεί τα καύσιμα και ότι τόσο ήταν η ταρίφα. Η ΤΑΡΙΦΑ!!! Καρτέλ δηλαδή. Συνεννοήθηκαν όλοι οι ιδιοκτήτε φορτοταξί στις Σέρρες και έβαλαν υψηλές τιμές ως πλαφόν. Αν αυτό δεν είναι καρτέλ τότε τι είναι γαμώ το κέρατο μου; Δέκα χρόνια πριν 25000 δραχμές είχαν μεγάλη αξία οπότε τα δεν ήταν μόνο 80 ευρά αλλά πολύ παραπάνω σε σημερινά χρήματα με τα σημερινά δεδομένα (λάβετε υπ' όψην σας και τις απανωτές ανατιμήσεις με το ευρώ).
Μάλλον με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αδειάζει η μαρμίτα για ορισμένους. Πάντως περιμένω να δω και άλλες κοινωνικές εξεγέρσεις. Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος την πολιτική της κυβέρνησης.
Υ.Γ.: Είδατε πως το μιλάει το αγγλικό ο Jeffrey Mineiko (a.k.a. Γ.Α.Π.); Ούτε ένα σαρδάμ . Ενώ τα ελληνικά τα έχει κατακρεουργήσει.

buzz it!