Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ

Δεν πηγαίνω συχνά στην εκκλησία. Πηγαίνω σε γάμους, βαφτίσεις, Χριστούγεννα και Πάσχα. Σήμερα σχόλασα κατά της εννιάμιση το βράδυ και αφού πήγα σπίτι πλύθηκα, έφαγα και άλλαξα για να πάω στην εκκλησία που βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου.
Δεν ξέρω αλλά πάντα υπάρχει κάτι που θα με τσατίσει και τα νεύρα μου θα γίνουν κρόσια. Με το που φτάνω στην εκκλησία είδα ότι είχε πάρα πολύ κόσμο (είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ενορία μετά τη μητρόπολη στην πόλη). Μπήκα και εγώ στη σειρά να χαιρετήσω Τον Εσταυρωμένο. Από πίσω μου δυο κοπέλλες έλεγαν τα γκομενικά τους και μάλιστα μιλούσαν τόσο δυνατά που καταντούσαν ενοχλητικές.
Όσο περίμενα υπομονετικά στη σειρά για να χαιρετήσω παρατήρησα ότι κάποιοι έξυπνοι πήγαιναν από τα πλάγια και μετά χώνονταν μπροστά. Αρκετοί ηλικιωμένοι που περπατούσαν ανάλαφρα όταν είδαν τη μεγάλη ουρά το έπαιζαν κατάκοποι για να τους λυπηθεί ο κοσμάκης και να τους αφήσει να ξεμπερδεύουν. Μόλις τελείωναν από τα θρησκευτικά τους καθήκοντα τους έβλεπες ότι ξανάνιωναν και μ' ένα σάλτο φρααααπ βρίσκονταν στην έξοδο.
Ένας άλλος νεαρός ήταν με πατερίτσες και λογικά τον αφήσαμε όλοι να πάει πρώτος. Μόλις τέλειωσε και αυτός είδα ότι πήγε και έδωσε τις πατερίτσες σ' ένα άλλο άτομο που καθόταν στα στασίδια και και ενώ ο πρώτος όδευε προς την πόρτα της εξόδου σχεδόν τρέχοντας ο άλλος (αυτός που καθόταν στο στασίδι) ξεκίνησε να παίζει το δικό του θέατρο για να τελιώσει και αυτός γρήγορα.
Εκείνη τη στιγμή με το ζόρι έπνιξα ότι μπινελίκι μου ερχόταν (και ήταν και πολλά) και δεν το ξεστόμιζα. Μέσα μου όμως τα καντήλια έδιναν και έπαιρναν.
Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι μαλάκες (μάλλον πολλοί) που θα μας ανεβάζουν την πίεση. Εφόσον δεν έχουν υπομονή και δεν αντέχουν τι πάνε στην εκκλησία; Δεν τους υποχρεώνει κανείς και δε νομίζω να τους κακολογήσει κανείς αν δεν πάνε. Απλά θέλουν να δείξουν την κουτοπονηριά τους παντού αλλά ένα πράγμα με τρελλαίνει. ΠΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ;
Σήμερα η μέρα ήταν εντελώς σκατά από το πρωί (θα σας τα πω στο αυριανό post). Απλά τώρα το βράδυ ήρθε και έδεσε και φλιπάρησα και πάλι.

buzz it!