Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ PHISHING

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τάραξαν στα spam emails. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΕΣ!
Το ένα αφορά και καλά τη City Bank όπου ο αποδέκτης καλείται να στείλει τα στοιχεία του γιατί υποτίθεται ότι έχει πρόβλημα με το λογαριασμό του στη συγκεκριμμένη τράπεζα. Βέβαια αυτό είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς γιατί η σύνταξη του κειμένου είναι αστεία. Πιθανόν να έγινε με κάποιο εργαλείο αυτόματης μετάφρασης.
Το δεύτερο email είναι πιο οργανωμένο. Έρχεται στην αγγλική γλώσσα όπου λέει ότι ο αποδέκτης κέρδισε σε μια κλήρωση της YAHOO ένα αστρονομικό ποσό. Για να παραλάβει το ποσό αυτό πρέπει να στείλει email, ή να πάρει τηλέφωνο στην Ισπανία (δίνουν και τηλεφωνικό νούμερο) ή στην Αγγλία, ή να στείλει ένα γράμμα σε μια διεύθυνση με τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και άλλα).
Το δεύτερο email είναι αρκετά πειστικό εφόσον όλα τα links σε συνδέουν στη YAHOO. Με λίγα λόγια χρησιμοποιούν πραγματικούς συνδέσμους στο email.
Όποιος λάβει τέτοιο email και ενθουσιαστεί για να μη χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο καλό θα ήταν να επικοινωνήσει με την ΥΑΗΟΟ ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία αφορά το PHISHING email επισυνάπτοντας το τελευταίο για να κάνει μια διασταύρωση πληροφοριών. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ INTERNET.

buzz it!