Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008

Α.Σ.Ε.Π. ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ

Θα διεξαχθεί ένας διαγωνισμός από τον Α.Σ.Ε.Π. όπου τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον κάθε υποψήφιο σημαίνουν κάποια μόρια παραπάνω για τρία χρόνια. Ο διαγωνισμός αυτός αναφέρεται στην προκήρυξη ως: ΤΕΣΤ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ. Αυτά τα μόρια μπορεί ο κάθε διαγωνιζόμενος να τα χρησιμοποιήσει (για τρία χρόνια είπαμε) σε διάφορους διαγωνισμούςτου Α.Σ.Ε.Π. που θέλει να λάβει μέρος. Η συγκεκριμμένη προκήρυξη έχει αριθμό 1Τ/2007.
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι θα προσφέρει όλη αυτή η διαδικασία. Πήρα την προκήρυξη, συμπλήρωσα την αίτηση και την έστειλα στην Αθήνα. Αναγκαστικά. Αν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι των διαφόρων διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π. έχουν έξτρα μόρια τότε εγώ δε θα πετύχω σε κανένα διαγωνισμό. 1000%. Οπότε αναγκαστικά και εγώ έστειλα την αίτηση για να λάβω μέρος σε αυτό το τεστ.
Θα γίνει χαμός, εφόσον δόθηκε μια μικρή παράταση τριών ημερών για την κατάθεση των αιτήσεων. Κανονικά η υποβολή των αιτήσεων ήταν μέχρι της 18/2 και τώρα με την παράταση θα μπορεί όποιος θέλει να υποβάλει αίτηση μέχρι και αύριο, την 21/2 δηλαδή.
Το γέλιο θα πέσει με το τεστ. Οι εξεταζόμενοι θα χρειαστεί να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο όπου θα έχει ερωτήσεις βασικών γνώσεων (π.χ.: Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον έχουν πατέρα;). Αυτές οι ερωτήσεις θα έχουν θεματολογία γεωγραφίας, ιστορίας της ανθρωπότητας, επιστήμης, πολιτισμού, φυσικών φαινομένων και νόμους που τα διέπουν (να σας ορκιστώ, αυτό ακριβώς λέει η προκήρυξη), ερωτήσεις για τα όργανα και το πλαίσιο λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες παπαριές. Βάση αυτού του τεστ θα κριθεί και η δεξιότητα του κάθε υποψηφίου. Δηλαδή ορθογραφία, κατά πόσο μπορεί να καταλάβει κάποιος ένα γραπτό κείμενο, να εκφραστεί σωστά, αν ξέρει να κάνει πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση, να έχει αντίληψη του χώρου (τι θέλουν να πούνε οι ποιητές ΟΕΟ;), να έχει παρατηρητικότητα και άλλα χαζά.
Δεν ξέρω αλλά κάτι δεν μου κολλάει καλά σε όλη αυτή την υπόθεση. Δηλαδή όλοι αυτοί που σπουδάσανε σε πανεπιστήμια εσωτερικού, εξωτερικού, Τ.Ε.Ι., κολλέγια δεν είναι αξιόπιστοι; Δηλαδή αυτοί είναι κορόϊδα που σπουδάσανε και εγώ που δεν πήγα σε πανεπιστήμιο είμαι έξυπνος. Αρκεί να ξέρω ορθογραφία και να ξέρω τα αυτονόητα και θα τσιμπήσω τα μοριάκια. Γιατί γίνεται όλο αυτό; Μήπως θα βάλουν ερωτήσεις από άλλο πλανήτη που θα γνωρίζουν τις απαντήσεις μερικά άτομα μόνο; Μήπως είναι ένας τρόπος για να αρπάξουν κάποιοι θέσεις με καινούριο πλάγιο τρόπο; Ολίγον από σικέ μου φαίνεται όλη η κατάσταση σαν τα παιχνίδια ποδοσφαίρου.
Τελικά πόσο αξιόπιστος είναι ο Α.Σ.Ε.Π.; Πείτε μου ρε παιδιά.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

buzz it!