Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ

Χαιρετώ τα πλήθη! Σήμερα θα χαλαρώσουμε λιγάκι. Κλείνει και αυτή η εβδομάδα. Θα συνεχίσουμε τα μπινελίκια κατά παντός υπευθύνου από Δευτέρα. Σήμερα θα έχουμε πολύ εικόνα και μουσική. Αυτό σημαίνει videos. Όχι όμως απλά για να ποστάρω κάτι. Θα σας πω και μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή. Μια ιστορία αισιοδοξίας. Το χρειαζόμαστε. Οι άνθρωποι που δεν έχουν όνειρα δε ζούνε, απλά υπάρχουνε. Δείτε παρακάτω ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω μουσική. Επί το πλείστον αγγλόφωνη και πάνω απ' όλα Rock. Εννοείται και τα παρακλάδια της όπως είναι η metal, η hard rock κ.α. Μια από τις αγαπημένες μου μπάντες είναι οι Journey. Δυστυχώς πολλά από τα νέα παιδιά αγνοούνε την ύπαρξη τους και αντί να ψαχτούνε λίγο περισσότερο προτιμούνε να τρώνε κονσέρβες τύπου Lady Gaga κλπ.
Η παραπάνω μπάντα εμφανίστηκε το 1973 και έγινε παγκοσμίως γνωστή. Τραγούδια όπως: Separate Ways, Faithfully, Be good to yourself, Ask the lonely, Wheel in the sky και άλλα τους έκαναν να ξεχωρίσουν και περισσότερο η σπάνια φωνή του τραγουδιστή Steve Perry. Ο άνθρωπος ήταν φαινόμενο (και εξακολουθεί να είναι εφ' όσον ακόμα βρίσκεται εν ζωή). Οι νότες που μπορούσε να πιάσει και οι οκτάβες ήταν απίστευτες. Τέτοιες φωνές υπάρχουν μία στο εκατομύριο και λίγο λέω. Η μπάντα έδινε συναυλίες παντού, σε όλο τον κόσμο. Τα στάδια ήταν γεμάτα μέχρι το 1984. Τότε η μπάντα διαλύθηκε για δέκα χρόνια. Το 1995 τα μέλη επανασυνδέθηκαν με τον ίδιο τραγουδιστή. Κυκλοφόρησαν ένα album (Trial by fire) και ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy. Το 1997 ακυρώθηκε μια παγκόσμια περιοδεία επειδή ο τραγουδιστής τραυματίστηκε σοβαρά στο γοφό στη Χαβάη και έπρεπε να χειρουργηθεί για αντικατάσταση του οστού με τεχνητό οστό. Η μπάντα το 1998 αναγκάστηκε να αλλάξει κάποια μέλη μαζί και τραγουδιστή. Τη θέση του Steve Perry την πήρε ο Steve Augeri ο οποίος έμοιαζε και φωνητικά και εμφανισιακά με τον προκάτοχο του πάρα πολύ. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήταν ελληνοαμερικανός και πριν πάει στους Journey τραγουδούσε στους Tyketto και στους Tall stories. Οι Journey με αυτό το σχήμα κυκλοφόρησαν ένα τραγούδι (Remember me) για το soundtrack της ταινίας Αρμαγεδών. Η συμμετοχή του δεν κράτησε πολύ γιατί είχε πρόβλημα με τη φωνή του από το 2003 και έτσι αντικαταστάθηκε για πολύ λίγο το 2006 από τον Jeff Scott Soto ο οποίος παλιότερα τραγουδούσε στους Talisman. To 2007 η μπάντα βρίσκεται σε φάση αναζήτησης τραγουδιστή και πάλι. Κάπου εδώ ξεκινάει το παραμύθι. Πριν συνεχίσουμε δείτε μερικά videos με τραγούδια των Journey και τη θεϊκή φωνή του Steve Perry. Στο τελευταίο τραγουδάει ο αντικαταστάτης του Steve Augeri. Το έβαλα για να έχετε σφαιρική άποψη.

JOURNEY ΜΕ STEVE PERRY












SEPARATE WAYS ΜΕ ΤΟΝ STEVE AUGERI


Τώρα ξεκινάνε τα όμορφα! Πριν μερικές δεκαετίες, συγκεκριμένα στης 5 Σεπτεμβρίου του 1967, γεννήθηκε στην πρωτεύουσα των μακρινών Φιλιππίνων, Μανίλα στην περιοχή Sampaloc ένα αγοράκι που άκουγε στο όνομα Arnel Pineda. Η μητέρα του τον έκανε να αγαπήσει τη μουσική και τον ωθούσε να τραγουδάει τα τραγούδια της Barbra Steisand και της Karen Carpenter που ήταν και οι αγαπημένες της τραγουδίστριες. Ο μικρός Arnel έχει λάβει μέρος και σε διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού για παιδιά. Δυστυχώς ο Arnel χάνει τη μητέρα του σε ηλικία δεκατριών ετών από καρδιακό πρόβλημα. Ακολουθούνε δύσκολα χρόνια με πείνα και ανέχεια. Ο πατέρας του είναι ράφτης και ο Arnel έχει και άλλα αδέρφια. Ο πατέρας του μη μπορώντας να ανταπεξέλθει μετακόμισε και ζήτησε από τους συγγενείς να τον βοηθήσουν με τα παιδιά του. O Arnel για να μη γίνεται φόρτωμα στον πατέρα του παρατάει το σχολείο και προσπαθεί μόνος του να βρει το δρόμο του. Για δύο χρόνια κοιμάται όπου βρει, στα πάρκα, στους δρόμους, σε παγκάκια κλπ. Για να βγάλει λεφτά μαζεύει γυάλινα μπουκάλια, εφημερίδες και μεταλικά αντικείμενα και τα πουλάει για ανακύκλωση. Μερικές φορές κάνει περιστασιακές δουλειές με τους φίλους του, όπως να καθαρίζει τα μέταλα που πήγε για ανακύκλωση. Το γεύμα του είναι ένα μικρό πακέτο με μπισκότα και πρέπει να το έχει για δύο μέρες. Το όνειρο του όμως δεν το εγκατέλειψε.
Το 1985 σε ηλικία δεκαπέντε ετών δημιουργεί το πρώτο του συγκρότημα. Το 1988 δημιουργεί τους Amos και έρχεται η αναγνώριση με αποκορύφωμα το 1999 όπου η δισκογραφική εταιρία Warner Bros στρέφει το βλέμμα της πάνω του. Το 2006 δημιουργεί το συγκρότημα Zoo. Πάρτε μια γεύση με το παρακάτω video.



Την ίδια στιγμή στις Η.Π.Α. τα μέλη των Journey ψάχνουν να βρούνε τραγουδιστή. Ο Neal Schon (κιθαρίστας των Journey) ψάχνει για δυο μέρες στο You Tube και πέφτει πάνω σε ένα video ενός άγνωστου συγκροτήματος των Zoo από τις Φιλιππίνες. Επικοινωνεί με τον Noel Gomez ο οποίος ήταν οπαδός των Zoo, φίλος του Arnel Pineda και αυτός που σήκωσε στο You Tube πολλά videos των Ζοο, και του ζητάει τα στοιχεία του Arnel για να επικοινωνήσει μαζί του. Στέλνει email στον Arnel και τον καλεί για οντισιόν στις Η.Π.Α. Ο Arnel το πέρασε για spam και το διέγραψε. Ευτυχώς γι' αυτόν ο Neal Schon ξαναστέλνει το email και μετά μιλάνε στο τηλέφωνο. Μετά από λίγες μέρες ο Arnel βρίσκεται σε μια πόλη λίγο έξω από το San Francisco στις Η.Π.Α. για μια διήμερη οντισιόν για τη θέση του τραγουδιστή στο θρυλικό συγκρότημα των Journey. Στης 5 Δεκεμβρίου του 2007 ανακοινώνεται επίσημα ότι ο νέος τραγουδιστής των Journey είναι ο Arnel Pineda. Από τότε έρχεται η παγκόσμια αναγνώριση. Ηχογραφήσεις, περιοδείες, τηλεοπτικές εμφανίσεις και η αποδοχή του κόσμου είναι μεγάλη για το νέο μέλος της μπάντας. Η φωνή του μοιάζει πάρα πολύ με αυτή του πρώτου τραγουδιστή Steve Perry και η επικοινωνία με τους θεατές στις συναυλίες είναι εμφανέστατη. Ο Arnel Pineda στα σαράντα του χρόνια έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Τελευταία δουλειά της μπάντας είναι το Revelation που κυκλοφόρησε το 2008. Η ιστορία του Arnel έχει βγει και σε ταινία με τον τίτλο Don 't stop believin': Everyman' s journey.
Ηθικό δίδαγμα; Ποτέ μην εγκαταλείπετε τα όνειρα σας. Έχω και 'γω όνειρα. Ένα από αυτά είναι να σπουδάσω πληροφορική στο ανοιχτό πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.). Για χρόνια κάνω αιτήσεις και φέτος επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν ότι έχω μεγάλη πιθανότητα στις 19 αυτού του μήνα να είμαι φοιτητής. Και να μη γίνει όμως φέτος θα συνεχίσω να το κυνηγάω και ξέρω ότι μια μέρα θα πραγματοποιηθεί.
Παρακάτω έχω βάλει κάποια videos. Τα τρία πρώτα είναι συνεντεύξεις του Arnel Pineda. Τα επόμενα είναι των Journey με το νέο τους τραγουδιστή, τον Arnel. Το τελευταίο video είναι το τραγούδι Don 't stop believin'. Έτσι για να έχουμε και ένα τόνο αισιοδοξίας. Τη χρειαζόμαστε ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ






JOURNEY ΜΕ ARNEL PINEDA










buzz it!