Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ως γνωστόν κάθε μέρα βουλιάζουμε ολοένα και περισσότερο στο βούρκο του οποίου την εργολαβία την είχαμε όλοι μας από κοινού. Όλοι συνεισφέραμε για να γίνουμε το μαύρο πρόβατο των καιρών και φυσικά οι "εταίροι" μας βρήκαν αφορμή να το χρησιμοποιήσουν και έτσι η Ελλάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για τις δικές τους σκοπιμότητες.
Φταίνε οι ψηφοφόροι που μυαλό δε βάζουν και εκλέγουν τους ίδιους και τους ίδιους ελπίζοντας σε ένα ρουσφετάκι, φταίνε οι πολιτικάντηδες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κλέβουν και να τρώνε με τις χούφτες, φταίει η νοοτροπία μας η σάπια που αποδεδειγμένα από την ιστορία είναι η δύναμη που μας ωθεί να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.
Όλα τα παραπάνω σε τι οδηγούνε; Σε ατιμωρησία, σε σκάνδαλα, σε κυκλώματα που εκμεταλεύονται τον εθνικό πλούτο και μετά στο ταμείο καλείται να πληρώσει ο απλός ο κοσμάκης. Για να δούμε άσπρη μέρα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας, να γίνουμε υπεύθυνοι και να σταματήσουμε να κοιτάμε με την άκρη του ματιού μας πότε θα μας δοθεί η ευκαιρία να κλέψουμε.
Όσοι παρεξηγιούνται εύκολα καλύτερα να μη συνεχίσουν να διαβάζουν αυτήν την ανάρτηση και να την κάνουν με ελαφρά από αυτό το blog. Προφανώς δε θα τους παίρνει και θα έχουνε ψιλοχεσμένη τη φωλιά τους.
Φταίνε οι ταρίφες, κοινώς οι ταξιτζήδες, που υπερχρεώνουν τις ταρίφες και όταν βγει κάποιο παράπτωμα ενός ταρίφα η συντεχνία τους το βαφτίζει μεμονωμένο γεγονός και καθαρίζει. Φυσικά υπάρχει ατιμωρησία.
Φταίνε οι παπάδες που στην πλειοψηφία τους είναι τόφαλοι. Εκεί να δείτε οργανωμένο έγκλημα. Κράτος εν κράτη αλλά και ο συγκεκριμένος κλάδος πάσχει από ατιμωρησία παρόλα τα σκάνδαλα.
Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που στην πλειοψηφία τους μόλις πιάσουνε την καρέκλα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πότε θα πληρωθούνε και πως θα την κοπανήσουνε από τη δουλειά παίρνοντας άδεια από τη σημαία. Όλα τα άλλα τα έχουνε γράψει στα παπάρια τους.
Φταίνε οι μαγαζάτορες που από τη μια κλαίγονται και από την άλλη παίζουν πουστιές με μαϊμού προϊόντα και κοιτάζουν να έχουν έναν υπάλληλο σε τρία πόστα ταυτόχρονα, να του τρώνε τα ένσημα, να τον ταράζουνε στις υπερωρίες, να του κόβουν το μισθό και να το παίζουν ευεργέτες από πάνω που πρόσφεραν έστω και μια θέση εργασίας.
Φταίνε οι γιατροί που αντί για τον όρκο του Ιπποκράτη έδωσαν τον όρκο του υποκριτή. Αν είναι δυνατόν οι βίλες τους και οι Μερσεντές να φτιάχνονται με ένα μισθό. Το φακελάκι ζει και βασιλεύει. Όλοι το ξέρουνε. Δεν είναι λίγοι οι ανεύθυνοι. Πάντα όμως τη γλιτώνουνε εξ' αιτίας της συντεχνίας τους.
Φταίνε οι δημοσιογράφοι που οι περισσότεροι είναι μπλεγμένοι στα σκατά μέχρι το λαιμό και αντί να ασκήσουν το λειτούργημα τους κοιτάζουνε να γίνουνε celebrities και πολιτικοί. Ποιος όμως τους ελέγχει; Κανένας.
Φταίνε οι εστιάτορες που σηκώνουν τι τιμές στα ύψη ενώ τηγανίζουν πατάτες με το ίδιο λάδι για ένα και δυο μήνες και μην ακούσω τίποτα μαλακίες ότι υπερβάλλω.
Φταίνε οι ιδιοκτήτες cafe και bar που σου κόβουνε απόδειξη μόνο για το πρώτο ποτό και για τα υπόλοιπα κάνουνε την πάπια. Από τη μια κυλάει το μαύρο χρήμα και από την άλλη κλαίγονται.
Φταίνε οι ξενοδόχοι και οι υπόλοιποι επαγγελματίες σε νησιά και άλλες τουριστικές περιοχές που ξεσκίζουν τους τουρίστες και κοιτάζουν τα χρήματα μιας χρονιάς να τα βγάλουν μέσα σε ένα τρίμηνο. Την επόμενη χρονιά όταν η κίνηση είναι πεσμένη κλαίγονται και ζητάνε τη συνδρομή της πολιτείας.
Φταίνε οι δικηγόροι που σε ξεβρακώνουν για μια νομική συμβουλή και προκειμένου να κερδίσουν μια υπόθεση παραμερίζουν το ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο.
Φταίνε οι πολιτικοί που είναι οι πλέον αναίσθητοι και απατεώνες. Φταίνε γιατί δεν έχουν τσίπα και δε σέβονται τίποτα.
Φταίνε τα Μ.Μ.Ε. που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και έχουνε γίνει το όπιο του λαού. Οι συχνότητες από τις οποίες εκπέμπουν ανήκουν στο κράτος και δεν έχουνε δικαίωμα να τις εκμεταλλεύονται με το χειρότερο τρόπο και να παραμένουν ατιμώρητοι.
Φταίνε οι βιομήχανοι που δε χορταίνουνε λεφτά και με τη δικαιολογία οικονομικών κρίσεων και ότι δε βγαίνουν πάνε σε τρίτες χώρες πιο φτωχές όπου το εργατικό δυναμικό τους βγαίνει σχεδόν τζάμπα.
Φταίνε οι περισσότεροι δάσκαλοι και καθηγητές που εξασκούνε το λειτούργημα τους ως αγγαρεία με αποτέλεσμα τα παιδιά βόδια να πηγαίνουν στο σχολείο και μοσχάρια να γυρνάνε. Χάρη σε αυτούς ακμάζει η παραπαιδεία.
Φταίει ο στρατός όπου αντί να μάθει κάποιος πέντε χρήσιμα πράγματα μαθαίνει να σκουπίζει, να σφουγγαρίζει, να καθαρίζει πατάτες και να κάνει αγγαρίες προς τέρψην κάθε ανωτέρου των φαντάρων.
Φταίει η αστυνομία που η διαφθρά της έχει χτυπήσει κόκκινο και οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι σαπιοκοιλιές και μέχρι να κουνήσουν το ένα πόδι βρωμάει το άλλο.
Φταίνε οι αγρότες που κοινοτικά κονδύλια δεν τα επένδυσαν σωστά αλλά τα έφαγαν σε κωλόμπαρα, σε μπουζούκια, σε παραθαλάσσια και σε αυτοκίνητα. Φταίνε που επί χρόνια δήλωναν παραπάνω κιλά για να παίρνουν περισσότερα λεφτά. Αν τα κιλά που δήλωναν ήταν πραγματικά τότε ο Θεσσαλικός και ο Σερραϊκός κάμπος θα έπρεπε να είναι τριώροφοι.
Φταίνε όλοι οι θολοκουλτιουριάρηδες που το παίζουν ανθρωπιστές υποστηρίζοντας λαθρομετανάστες παραβλέποντας το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάνε τους σωματέμπορους να μεγαλώνουν τις δουλειές τους. Φταίνε όταν υποστηρίζουνε τους πωλητές από άλλες χώρες χωρίς άδεια που τριγυρνάνε στους δρόμους και πουλάνε την πραμάτεια τους παραβλέποντας το γεγονός ότι αυτά τα προϊόντα φτιάχνονται από παιδικά χεράκια και η παιδική εργασία είναι κατακριτέα.
Φταίμε όλοι οι υπόλοιποι που ενώ αποτελούμε την πλειοψηφία επιτρέπουμε να μας βιάζουνε και να μας σοδομίζουνε κανονικά όλοι οι άλλοι αντί να τους στείλουμε στο διάολο. Φταίμε γιατί είμαστε μαζόχες. Ψηφίζουμε αυτούς που βρίζουμε ενώ εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι θα μας κλέψουνε και θα μας πηδήξουνε κανονικά.
Πάρτε το χαμπάρι. Αν δεν αλλάξει ο κλασσικός ο μαλάκας ο Έλληνας νοοτροπία και στάση ζωής μια ζωή θα τρώμε σφαλιάρες και σκατά. Ας κοιτάξει να κατακτήσει τη ζωή του με τις δυνάμεις του για λίγο και ας παρατήσει τις γνωριμίες και τα βύσματα γιατί μπορεί να του κάνουν τη δουλειά του τώρα αλλά μελλοντικά θα τα βρει μπροστά του, αν όχι αυτός τα παιδιά του σίγουρα. Και ξεκολλήστε πια από αυτό το γαμημένο κουτί που λέγεται τηλεόραση.
Οι συντεχνίες των επαγγελμάτων κατάντησαν να γίνουν άσυλα για τους παραβάτες και τους σκανδαλάρχες.

buzz it!