Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΝΕΑ ΜΟΔΑ: ΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Καλό μήνα και από 'μένα έστω και καθυστερημένα! Τον τελευταίο καιρό τα Μ.Μ.Ε. βάλθηκαν πάλι να τρομοκρατήσουν τον κοσμάκη και να κλείσουν τους ανθρώπους στο σπίτι τους. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και φυσικά η Ελλάδα δε λείπει από το χορό. Ο λόγος γίνεται γι' αυτήν την ίωση των χοίρων.
Στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. δεσπόζει η υπερβολή. Ο κάθε δημοσιογράφος και όχι μόνο, για να προκαλέσει εντυπώσεις βάζει τη δική σάλτσα. Παρουσιάζεται στην κάμερα ο κάθε σχετικοάσχετος και λέει τα δικά του με αποτέλεσμα ο κόσμος να μπερδεύεται ολοένα και περισσότερο γιατί οι απόψεις απέχουν η μία με την άλλη μέρα με τη νύχτα.
Το ίδιο γινόταν και στο παρελθόν όταν προσπαθούσαν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με την τρομοκρατία, με την ασθένεια των τρελών αγελάδων, με τα τρελά κοτόπουλα και με όλα τα τρελά ζωντανά.
Όλα στο βωμό του marketing, της διαφήμισης και τελικά των χρημάτων. ΕΛΕΟΣ!!! Για να παρακολουθεί ο καθένας τα Μ.Μ.Ε. και περισσότερο την τηλεόραση η τρίχα γίνεται τριχιά. Να φοβάται ο τηλεθεατής και να περιμένει εναγωνίως το επόμενο δελτίο μήπως πούνε κάτι νεότερο για να σωθεί από τη νέα σοβαρή απειλή. Να είναι προσκολλημένος στον τηλεοπτικό του δέκτη, να μη βγαίνει από το σπίτι του και να βομβαρδίζεται από διαφημίσεις.
Προσωπικά πιστεύω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά και οι τηλεθεατές θα έπρεπε να κλείσουν τις τηλεοράσεις τους γιατί οι τελευταίες αναμεταδίδουν συνεχώς τις ίδιες αναμασημένες παραπληροφορήσεις.

buzz it!