Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ


Στα δεξιά του blog, στα προτεινόμενα sites και blogs (web sites & blogs) έχω ένα link για τα 21 παιδιά από το Μακροχώρι που χάθηκαν άδικα την Κυριακή 13 Απριλίου 2003 στα Τέμπη. Το site είναι το LIGHT A CANDLE .
Καλή η Eurovision, οι πολιτικές κόντρες και οι φανφάρες αλλά να μην ξεχνάμε και τις τραγωδίες που συμβαίνουν εξ' αιτίας κάποιων ανεύθυνων - υπεύθυνων. Χθες έλαβα ένα email από ένα πατέρα ενός παιδιού που ήταν ένα από αυτά τα 21 παιδιά που χάθηκαν άδικα. Πραγματικά, όποιος μπει σε αυτές τις σελίδες θα σφιχτεί η ψυχή του. Είναι από τις λίγες φορές που θέλω να πω πολλά, να τα χώσω, να βρίσω, να καταραστώ. Ταυτόχρονα όμως, δεν ξέρω πως να εκφραστώ και αν θα πράξω σωστά μιλώντας με ένα συγκεκριμμένο τρόπο. Μήπως να μην έλεγα τίποτα...

Σας παραθέτω το email. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πατέρα του παιδιού για το email που έστειλε και να ευχηθώ σ' αυτή τη χώρα να αρχίσει να κινείται κάτι για να αποφύγουμε άλλες τραγωδίες της ασφάλτου.


Άλλη μια διεύθυνση για το δυστύχημα των Τεμπών

http://lyk-makroch.ima.sch.gr/

Ο μπαμπάς της Βαγγελίτσας ενός από τα 21 παιδιά.

13.04.2003
Μια ημερομηνία που η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει. Μια ημερομηνία που έκανε το ποτήρι στην ατέλειωτη αλυσίδα των χιλιάδων τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στην Ελλάδα να ξεχειλίσει.
13 Απριλίου 2003 η ημέρα που έκανε μια ολόκληρη Ελλάδα να παγώσει όταν με τρόμο και δέος πληροφορήθηκε για το τραγικότερο δυστύχημα των Ελληνικών δρόμων που καταγράφηκε ποτέ.
21 νεαρά παιδιά, μαθητές, έφηβοι πάνω στον ανθό της νιότης τους πλήρωσαν με την ζωή τους σφάλματα και παραλείψεις κάποιων που είναι δυστυχώς και αυτοί γονείς με παιδιά! Ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα, που δεν χωρά στο νου και στην λογική και που από ότι φαίνεται ευθύνονται πολλοί. Πολλοί περισσότεροι από ότι ίσως φαίνεται από την πρώτη ματιά.
Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας κατέκτησε την πιο μακάβρια πρωτιά στην Ευρώπη. Ήλθε πρώτη στα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και στους θανάτους από αυτά!
Γιατί άραγε; Γιατί η ανθρώπινη ζωή αξίζει τόσο λίγο στην χώρα μας ;Γιατί σε κάθε έξοδο η εκδρομή τόσοι άνθρωποι δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους;
Γιατί η χώρα μας να έχει αυτό το θλιβερό και μακάβριο προνόμιο τόσων τραγικών ατυχημάτων;
Γατί θρηνούμε τόσο συχνά για τόσες αθώες ψυχές που χάνονται; Γιατί η Ελλάδα μας αιμορραγεί συνεχώς; Ατέλειωτα γιατί ψάχνουν για λύσεις και απαντήσεις! Ψάχνουν για την αλήθεια και για ότι κρύβεται πίσω από αυτά που δεν λέγονται και που επιτέλους πρέπει κάποτε να μάθουμε όλοι. Για να προστατευθούμε οι ίδιοι για να σώσουμε τα παιδιά μας , τα υπόλοιπα παιδιά!!!
Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει να μας δώσει ένα μήνυμα που πέρα από την τραγικότητα του είναι και μια αφετηρία για να αλλάξουν στη χώρα μας πολλά!

buzz it!