Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;

Κανονικά ήταν προγραμματισμένη άλλη ανάρτηση να βγει στον διαδυκτιακό αέρα αλλά λόγω των ημερών είπα να μη γκρινιάξω πάλι μέρες που είναι.
   Θα ήθελα να δώσω μια ιδέα σε δήμους (όπως αυτός των Σερρών) που δεν έχουν πολλά λεφτά για εορταστικές εκδηλώσεις. Αντί να νοικιάζουν ένα καρουζέλ με αντίτιμο €40000 (ολογραφώς: σαράντα χιλιάδες ευρώ) το λιγότερο για δεκαπέντε μέρες θα μπορούσαν τις κεντρικές πλατείες να τις κάνουν πιο θεματικές με επαγγέλματα που κοντεύουν ή έχουν εξαφανιστεί. Έτσι θα μαθαίνουν οι μικροί και θα θυμούνται οι μεγάλοι. Θα μπορούσαν αυτές τις μέρες να βάλουν κάποιους επαγγελματίες αυτών των επαγγελμάτων, που σίγουρα αναστενάζουν, να τους δώσουν ένα μεροκάματο και ότι βγάλουν να το κρατήσουν οι τελεταίοι. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε δυο θετικά. Και βοηθάμε κάποιους συνανθρώπους μας και αναβιώνουμε με νοσταλγία κάποιες παλιότερες εποχές. Ποια επαγγέλματα είναι αυτά; Του καστανά, της λατέρνας, του λουστράκου, του πωλητή μαλιού της γριάς, αυτός που πουλάει σαλέπι, του ζογκλέρ κ.α. Με μια φτηνή διακόσμηση της πλατείας, με μουσική να βγαίνει από κάποια μεγάφωνα, με λίγα φώτα, με λίγη διαφήμιση και προπάντων με την παρουσία του ανθρώπινου παράγοντα θα κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο.
    Δε συνεχίζω και παρ' όλες τις ατυχίες μου αισθάνομαι τυχερός που έχω την υγεία μου, ένα πιάτο φαγητό και πάνω απ' όλα μια καταπληκτική γυναίκα στο πλάι μου η οποία με υπστηρίζει σε όλα.
   Έφτιαξα ένα video με ένα αγαπημένο μου χριστουγεννιάτικο τραγούδι το οποίο το ερμηνεύουν οι U2. Έχω βάλει και τους στίχους σαν υπότιτλους. Για να τους ενεργοποιήσετε αν δεν εμφανιστούνε αυτόματα κάντε κλικ στο βελάκι που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του You Tube player και κάντε κλικ στο cc. Τι λέτε; Το τραγουδάμε μαζί;

buzz it!