Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Χθες έβλεπα ειδήσεις σχετικά με τη συνάντηση που είχαν όλα τα μεγάλα κεφάλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιλούσαν για την ακρίβεια που μαστίζει τα κράτη - μέλη. Είπαν ότι πολλά προϊόντα ανατιμήθηκαν και ακρίβηναν αλλά δε μας είπαν το πιο ουσιαστικό. Πως θα καταπολεμήσουμε την ακρίβεια. Το συμπέρασμα της ευρωπαϊκής τράπεζας είναι ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και ο κοσμάκης θα αναγκαστεί να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι. Με λίγα λόγια, νέο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων μας έρχεται.
Περιμένουμε νέα τιμή ρεκόρ στο πετρέλαιο ανά βαρέλι και αυτό σημαίνει ότι θα φτύσουμε το γάλα που βυζάξαμε. Όπως πάνε τα πράγματα θα λαλήσουμε κανονικά. Θα κινούμαστε ενστικτωδώς σαν τα ζόμπι και για να επιβιώσουμε θα αρχίσουμε να κατασπαράζουμε ο ένας τον άλλον.
Αυτό που δε μας είπαν είναι, εφόσον διανύουμε δύσκολους καιρούς, ο λόγος που αυτοί παίρνουν ένα κάρο παράδες κάθε μήνα. Οι ελληνικές τράπεζες κάθε μήνα, με τις δόσεις από τα δάνεια και τις πιστωτικές που έχουνε πλασάρει στον κοσμάκη, εκμεταλεύονται καταστάσεις και πλουτίζουν ασύστολα. Βέβαια έλεγχος δεν υπάρχει γιατί εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε γέλασε. Μόνο ο Γκαργκάνας (ναι αυτός που είναι το μέγα κεφάλι της Ελληνικής Τράπεζας) αποφασίζει να κάνει αύξηση για τον εαυτό του ανενόχλητα και δεν τον ελέγχει κανείς.
Το κράτος τι κάνει; Για άλλη μια φορά παραμένει θεατής σε όλη αυτή την τραγελαφική παρωδία που ζούμε.
Οι απλοί πολίτες είναι ένα καζάνι που βράζει. Πότε θα έρθει η ώρα που θα ξεσηκωθούν και θα πάρει ο διάολος όλους τους καρεκλοκένταυρους δεν ξέρω, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δε θα αργήσει αυτή η άγια ώρα.

buzz it!