Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΚΑΙ ΝΑ Ο ΠΑΝΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

Όλα τα κουφά γίνονται εκεί που δεν το περιμένεις. Χθες ο πρεσβευτής του Παναμά στην Ελλάδα δήλωσε ότι "είπαν ξείπαν". Δηλαδή; Το 2002 η μακρινή χώρα είχε αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Τώρα ακυρώνουν την τότε απόφαση τους και αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως FYROM.
Οι χώρες της αμερικάνικης ηπείρου μας ξάφνιαζαν ανέκαθεν. Να μην ξεχνάμε ότι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Ελλάδα ως κράτος ήταν η Αϊτή μετά την επανάσταση του 1821. Βέβαια οι εκπλήξεις δεν είναι πάντα ευχάριστες. Μην ξεχνάμε ότι την επομένη της επανεκλογής του George W. Bush jr. οι Η.Π.Α. αναγνώρισαν τα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Με αυτή την κίνηση ο εν λόγω καγκουροπρόεδρος των Η.Π.Α. πούλησε χιλιάδες αμερικανούς πολίτες ελληνικής καταγωγής που τον ψήφισαν.
Και η Άγκελα Μέρκελ, η καγκελάριος της Γερμανίας, ξεκαθάρισε στα Σκόπια ότι ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ περνάει μόνο μέσα από την επίλυση του ζητήματος. Μήπως τα Σκόπια αρχίζουν και δυσκολεύουν τη θέση τους με την αδιαλλαξία που τα χαρακτηρίζει;

buzz it!