Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Πήξαμε στα σκάνδαλα σ' αυτή τη χώρα... Siemens από τη μια μεριά, Γερμανός και Cosmote από την άλλη, Ζαχόπουλος από το κοντινό παρελθόν (μήπως ξεχάστηκε το αυτό το θέμα;). Κάθε κόμμα έχει τις βρωμιές του. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Προσωπικά πιστεύω ακόμη και στα μικρά κόμματα παίζονται μίζες, συμφέροντα, σκάνδαλα και όλα τα ωραία χαρακτηριστικά καλούδια αυτού του τόπου.
Και ο λαός; Στη συντριπτική του πλειοψειφία αγρόν ηγόραζε και συνεχίζει να μασάει το κουτόχορτο που τον ταϊζουν και να κάνει και φούσκες.
Πριν από ογδόντα έξι χρόνια γράφονταν κάποιες από τις πιο μαύρες ιστορίες του ελληνισμού. Μιλάω για τη Μικρασιατική καταστροφή, το κάψιμο της Σμύρνης, το ξερίζωμα των εκεί ελλήνων κατοίκων, τις μαζικές δολοφονίες και όλα τα άλλα που κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να ξεχαστούν. Να σβήσουν οι μνήμες.
Ένας παράγοντας για το κακό που συνέβει τότε είναι ότι πολλοί σημερινοί εταίροι και φίλοι της Ελλάδας μας πούλησαν. Το είπα και το ξαναλέω: ΕΙΜΑΣΤΑΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ. Έτσι και τότε.
Ο άλλος παράγοντας για όλη την καταστροφή όχι μόνο τότε αλλά και για τα μεταγενέστερα κακά που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα είναι οι ίντριγκες, τα συμφέροντα, οι καρέκλες μεταξύ των τότε ελλήνων πολιτικών. Το έχουμε στο αίμα μας ως λαός να αλληλοφαγωνόμαστε. Βλέπουμε το δέντρο και δε θέλουμε να δούμε το δάσος. Και τις περισσότερες φορές υπάρχει ξένος δάχτυλος που προκαλεί όλη αυτή την αναστάτωση.
Όπως τότε που βγάλαμε τα μάτια μόνοι μας και το λέω γιατί εμείς δώσαμε συγκατάθεση να μας επηρεάσουν οι ξένες δυνάμεις έτσι και σήμερα αλληλοφαγωνόμαστε και οι καρεκλοκένταυροι άρχοντες μας αντί να δουλεύουνε για το κοινό καλό κοιτάζουνε μόνο τον εαυτούλη τους και τίποτα παραπάνω.
Το χειρότερο ζώο πάνω στον πλανήτη είναι ο άνθρωπος. Δε σέβεται τίποτα και κανένα. Θέλει να επιβάλλεται στους άλλους είτε με το καλό είτε με το κακό για πράγματα που στην ουσία δεν είναι τόσο σημαντικά εφόσον τα περισσότερα είναι υλικά.
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για τη Μικρασιατική καταστροφή, για την ιστορία και τις πολιτικές ίντριγκες, τις κομπίνες και τα σκάνδαλα που γίνονται σ' αυτή τη χώρα αλλά να μη σας ζαλίζω. Απλά να πω ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα δε διαφέρουν μεταξύ τους, ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκουν και σε ποια χρονική περίοδο δραστηριοποιούνται. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ.

buzz it!