Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ LIVE

Λόγω ISDE (παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro) στις Σέρρες, όπως αναφέρθηκα πριν μερικές μέρες σε άλλα posts, υπάρχει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα στην πόλη. Βλέπεις κόσμο απ' όλον τον πλανήτη.
Παράλληλα με τους αγώνες γίνονται και αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη. Αυτές που ξεχώρισαν ήταν δύο συναυλίες. Η μία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα που πέρασε με τον David Lynch και το Trio Maggina. Καταπληκτική Jazz μπάντα και με πολλούς αυτοσχεδιασμούς. Η δεύτερη συναυλία ήταν αυτή των Blues Wire και έγινε χθες. Για άλλη μια φορά ο Ηλίας Ζάικος (η ψυχή της μπάντας) και η παρέα του έδωσαν το 110% του εαυτού τους. Είχε πολύ κόσμο και στις δύο συναυλίες αλλά στους Blues Wire οι θεατές δεν παρακολουθούσαν παθητικά, αλλά χόρευαν, τραγουδούσαν, σφύριζαν.
Όλα αυτά (μιλάω για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις) δεν είναι ανάγκη να υπάρξει κάποιο γεγονός όπως το ISDE για να γίνουν. Θα έπρεπε να γίνονται πολύ πιο συχνά. Να μπορεί να διασκεδάσει όλος ο κόσμος και να μην υποχρεώνεται να πληρώνει πολλά ευρώ για να δει ένα live.
Πάντως το να γίνουν μόνο δύο συναυλίες κατά τη διάρκεια του ISDE εμένα μου φαίνεται λίγο. Θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερες. Όσον αφορά τις υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις υπάρχουν αρκετές προχειρότητες και κάποιοι "επαγγελματίες" κοιτάζουν να γδάρουν τους ξένους που ήρθαν στην πόλη.

buzz it!