Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

Ρε αυτοί μας δουλεύουν για τα καλά! Όλοι οι υπεύθυνοι είναι οι πιο ανεύθυνοι. Ο λόγος γίνεται για το επίδομα αλληλεγγύης. Πάω τσεκάρω στα ΑΤΜ με την κάρτα μου αλλά τζίφος. Περνάω από τον Ο.Α.Ε.Δ. και στην είσοδο έχει διάφορα χαρτιά με ανακοινώσεις. Ένα από αυτά λένε ποιοι θα το πάρουν. Πιο κάτω έχει ένα άλλο το οποίο λέει ότι σε λίγες μέρες θα υπάρξει ανακοίνωση για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα. Φέξε μου και γλύστρισα δηλαδή. Μα σε λίγες μέρες θα βγει η χρονιά. Αν πρόκειται να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι και να τριγυρνάμε σα ζητιάνοι στα ΑΤΜ και στις υπηρεσίες για το επίδομα ας μας το πούνε. Αυτό είναι ομαδικός ξεφτιλισμός. Πανελλαδικός ξεφτιλισμός για την ακρίβεια.
   Η αρραβωνιαστικιά μου το δικαιούται γιατί  το δηλωθέν εισόδημα της δεν ήταν ούτε €5000. Από που θα το πάρει; Κανείς δε γνωρίζει. Πήγα χθες στο Ι.Κ.Α. και ενόχλησα μια φακλάνα που ετοιμαζόταν να καταβροχθίσει ένα τάπερ με κέικ. Με πήρε από τα μούτρα λέγοντας με: "Κύριε το Ι.Κ.Α. έχει δύο κτήρια και αυτό το κτήριο δύο ορόφους. Που να ξέρω;". Δεν ήξερα ότι η απάντηση για το από που θα πάρει η κοπέλλα το επίδομα εξαρτάται από τις εγκαταστάσεις του Ι.Κ.Α. Τη σκυλοέβρισα και έφυγα.
   Δεύτερος σταθμός ο Ο.Α.Ε.Δ. Εκεί πριν τολμήσω να ρωτήσω μια υπάλληλο, που στρογγυλοκάθεται και εγώ ο μαλάκας την πληρώνω, με παρέπεμψε σε άλλη υπάλληλο με καθόλου ευγενικό τρόπο. Έβραζα μέσα μου και άρχισαν να εκτοξέυονται μπινελίκια αλλά κατάφερα στο τέλος να κρατηθώ. Πάω σε άλλη υπάλληλο ρωτάω και φυσικά η απάντηση ήταν η αναμενόμενη: "Δεν ξέρω. Πάτε στην εφορία".
   Πάω στην άλλη άκρη της πόλης με τα πόδια (με αυτοκίνητο ούτε συζήτηση) και επιτέλους φτάνω στην εφορία. Από τον ένα γραφιά στον άλλο και το αποτέλεσμα ήταν ότι κανείς δε γνωρίζει τίποτα και ότι δεν ήρθε καμία ειδοποίηση. Ρωτάω ποια είναι η ιστοσελίδα της Δ.Ο.Υ. μπας και καταφέρω να αποφύγω λίγο ποδαρόδρομο. Η απάντηση του υπαλλήλου; "Δεν ξέρω από αυτά κύριε".
   Ξέρω ότι στους μισθωτούς θα έρθει ειδοποίηση αλλά κάποιος μου είπε ότι πρέπει η αρραβωνιαστικιά μου να έχει βιβλιάριο καταθέσεων στην Εθνική τράπεζα. Λίγη νίλα τρώμε, πρέπει να τρέχουμε να ανοίγουμε καινούριους λογαριασμούς. Γαμώ τη μηχανογράφηση τους γαμώ. Μετά την εφορία σχολάει η Μαρία (το έταιρον ήμισι) και πάμε στην τράπεζα. Εκεί ανακαλύπτω ότι θέλουν εκκαθαριστικό και μια βεβαίωση από τα Κ.Ε.Π. Οπότε δεν τέλειωσε η δουλειά μας.
   Όλα τα παραπάνω έγιναν χθες. Πάω σήμερα στα Κ.Ε.Π. Λέω τι χαρτί θέλω αλλά η κοπέλλα λέει ότι δε μπορεί να μ' εξυπηρετήσει γιατί έπεσε το γαμημένο κωλοσύστημα. "Πρέπει αν πάτε στη εφορία", μου λέει. Τι να κάνω! Πήγα. "Πρέπει να έρθει η ίδια", μου λέει η υπάλληλος. Της εξηγώ ότι δουλεύει και ρωτάω αν γίνεται να πάρω εξουσιοδότηση και να έρθω εγώ στη θέση της για να τελειώσουμε επιτέλους. "Πάρτε μια εξουσιοδότηση, ελάτε αύριο και θα δούμε αν γίνεται". ΟΡΙΣΤΕ; Δηλαδή αν έχει κέφια η υπάλληλος καλώς και αν δεν έχει την πουτσίσαμε; Να στηθώ σε ουρά για να πάρω εξουσιοδότηση και ενδέχεται να μη γίνει πάλι η δουλειά μου;
   Αύριο θα είναι η τρίτη μέρα που θα ταλαιπωρηθώ και θα λιώσω τις σόλες των παπουτσιών μου για απλά πραγματάκια. Να βγάλω ένα βιβλιάριο στην Εθνική τράπεζα και να μάθω από ποιον φορέα θα πάρει η Μαρία το επίδομα. Αυτό και αν δεν είναι κατάντια ενός ανοργάνωτου κράτους.
   Κανείς σε καμιά υπηρεσία δε δίνει υπεύθυνη απάντηση. Η Εθνική τράπεζα από τέσσερα με πέντε υποκαταστήματα που είχε στις Σέρρες άφησε δύο και πέντε ΑΤΜ από τα οποία το ένα είναι σπασμένο, το άλλο είναι χαλασμένο και το τρίτο βρίσκεται μέσα σε τράπεζα οπότε δουλεύει μόνο από τις 8:00π.μ. έως τις 14:30μ.μ. (την ώρα που είναι ανοιχτή η τράπεζα δηλαδή). Από το σύνολο των ταμείων ζήτημα να δουλεύουν τα μισά. Ταλαιπωρείται ο κόσμος και έχουν την απαίτηση να δίνονται τα επιδόματα μόνο από την εθνική τράπεζα και όποιος δεν έχει λογαριασμό σ' αυτή να ανοίξει. Γιατί να μη γίνεται η καταβολή και σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστοσμός και η ταλαιπωρία; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! Με το ζόρι να γίνουμε πελάτες της Εθνικής; Ποιος ξέρει τι συμφέροντα παίζονται στην πλάτη μας. Μαζί με όλα τα άλλα βάλτε και τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που είναι απρόθυμοι να εξυπηρετήσουν και είναι αγενέστατοι. Μη μου πει κανείς ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά γιατί θα τον σιχτιρίσω. Να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν γράψει τα πάντα και τους πάντες στ' αρχίδια τους.
   Δοκιμάστε να επισκευτείτε τους ιστότοπους του Ο.Α.Ε.Δ. ή άλλων δημοσίων υπηρεσιών για να δείτε ότι δεν ενημερώνονται. Μιλάμε για τεράστιο μπουρδέλο.
   Έχω τρεις ερωτήσεις και παρακαλώ όποιος ξέρει ας μου απαντήσει. Οι μισθωτοί από που θα πάρουν το επίδομα τους; Από ποιον φορέα και με ποια διαδικασία; Χρειάζεται λογαριασμός στην Εθνική τράπεζα για τους μισθωτούς για να πάρουν το επίδομα ή όχι;

buzz it!