Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ; ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

Όσο περνάνε οι μέρες που δουλεύω (όταν δουλεύω, γιατί είμαι συμβασιούχος σε ιδιωτική εταιρεία) τόσο πιο πολύ ησυχάζω. Γιατί; Κάθε μέρα που περνάει κολάω και ένα ένσημο και πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ η άγια μέρα που θα πάρω σύνταξη. Λογικά θα έπρεπε να είμαι μέσα στην τρελή χαρά γι' αυτό. ΑΛΛΑ...
Αλλά κάτι παληκάρια θέλουν να μας βγάλουν το λάδι και μετά να πάρουμε την πολυπόθητη σύνταξη πείνας (αυτή που παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των ελλήνων). Σύμφωνα με αυτούς πρέπει να δουλεύουμε μέχρι τα εβδομήντα, αν γίνεται μέχρι τα εβδομήντα πέντε μας χρόνια και μετά αν μας περισσέψουν δυνάμεις για να αναπνεύσουμε και να ζήσουμε μπορεί να μας δώσουνε κάτι.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι όλους τους πολιτικούς. Πρώην και νυν. Γιατί ένας βουλευτής με δύο τετραετίες δικαιούται σύνταξη βαρβάτη; Και αν γίνει υπουργός, πρωθυπουργός ή οτιδήποτε άλλο η σύνταξη ανεβαίνει; Τόσο πολύ σκοτώνονται στη δουλειά;
Τόσα χρόνια ακούμε για το αφαλιστικό ότι έχει πρόβλημα. ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΟΙ. ΤΟ ΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ ΤΟ Ι.Κ.Α. ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ! Λύση θα δώσετε ποτέ ή το πρόβλημα θα διαιωνίζεται; Ή μήπως σας συμφέρει να είναι όλη αυτή η κατάσταση στάσιμη;
Κουράστηκα να βλέπω στην τηλεόραση συνταξιούχους να παραπονιούνται (με το δίκιο τους) για τις συντάξης πείνας. Γι' αυτούς τι κάνετε; Βαρέθηκα να πηγαίνω στο Ι.Κ.Α. και να ψάχνω το γιατρό επειδή δεν είναι συνεπής. Δεν αντέχω άλλο να αντιμετωπίζω το τέρας της γραφειοκρατίας. Για άλλη μια φορά έχω σιχτιρίσει γιατί όλοι οι πολιτικοί (ανεξαιρέτως κατ' εμέ) είναι ανίκανοι και παίρνουν τζάμπα ένα σωρό λεφτά.
Δε με νοιάζει (όχι από απάθεια ή ανευθυνότητα αλλά από αγανάκτηση για τον εμπαιγμό που υφίσταμαι από τους άρχοντες του κράτους) πόσο μεγάλο πρόβλημα έχει το ασφαλιστικό. Τους ψηφίζουμε για να βρίσκουνε λύσεις και να μας κάνουν τη ζωή καλύτερη και όχι κόλαση. Απ' ότι φαίνεται όμως η λέξη: λύση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους.

buzz it!

"ΑΝΟΧΗ...... ΩΣ ΠΟΤΕ;"


Πριν από λίγες ώρες έβλεπα το δελτίο ειδήσεων του ALTER μέχρι που μια είδηση με εξόργισε. Η εθνική ομάδα σκοποβολής της Ελλάδας ταξίδευε οδικώς για τη Σερβία για να συμμετάσχει σε αγώνες. Στα σύνορα στους Εύζωνες οι Σκοπιανοί μας έκαναν την κασκαρίκα! Δεν επέτρεψαν την ελληνική αποστολή να περάσει μέσα από το κρατίδιο των Σκοπίων με αποτέλεσμα η τελευταία να αλλάξει δρομολόγιο και να πάει από τον Προμαχώνα στη Βουλγαρία και από εκεί στη Σερβία. Ταλαιπωρία στο φουλ!!!
Σαν πολύ ανοχή δε δείχνουν οι άρχοντες του κράτους; Γιατί να ανεχόμαστε τέτοια ξεφτίλα και να μην αντιδρούμε; Γιατί όλοι να θέλουν (τα γειτονικά μας κράτη) να μας πηδήξουν και εμείς να φερόμαστε με το γάντι στα Σκόπια;
Τι σκατά θέλουν οι Σκοπιανοί και μας προκαλούνε χωρίς λόγο; Γιατί οι πολιτικοί μας δεν ασκούν βέτο (αυτό είναι και το μοναδικό χαρτί που μας έμεινε) για την ένταξη τους στο Ν.Α.Τ.Ο. και στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτό το κρατίδιο και οι πολίτες του επιβιώνουν χάρη σ' εμάς, στην Ελλάδα και αυτό είναι το ευχαριστώ τους;
Ο απόδημος ελληνισμός έχει ξεσηκωθεί για άλλη μια φορά και διοργανώνει συλλαλητήρια και εμείς εδώ κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.
Άλλο ένα παρατράγουδο ήταν και αυτά που είπε ο υπουργός εξωτερικών στους έλληνες μουσουλμάνους της Κομοτηνής. Τους παρότρυνε να αποκαλούν τους εαυτούς τους Τούρκους.
Το κακό τρίτωσε με την επίθεση που δέχτηκε δημοσιογράφος (ανταποκριτής του MEGA) στην Κωσταντινούπολη από Τούρκους (εθνικιστές προφανώς).
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ! ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

buzz it!