Σάββατο 3 Μαΐου 2008

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΛΙΔΑΣ

Υπάρχουν κάποια κακομαθημένα παιδάκια (πλουσιόπαιδα) που οι γονείς τους δεν τους χαλάνε ποτέ χατήρι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ ευχαριστημένα αυτά τα παιδάκια και με τίποτα. Ψάχνουν διεξόδους αλλού και πολλές φορές κάνουν διάφορες μαλακίες για να γεμίσουν την κενή ζωή τους.
Πολλά από αυτά τα παιδάκια ασπάζονται την ιδεολογία του κομμουνισμού αν και σπουδάζουν στις Η.Π.Α., στην Αγγλία και σε άλλες δυτικές χώρες. Πάντα όμως εφράζονται εκ του ασφαλούς γιατί ο μπαμπάκας τους βρίσκεται από πίσω έτοιμος να τσοντάρει για οτιδήποτε ζητήσουν τα βλαστάρια του. Με λίγα λόγια έχουμε ένα νέο μοντέλο κομμουνιστών. Αυτών με τη δεξιά τσέπη.
Πριν από λίγο καιρό έβλεπα ένα βίντεο στο YouTube που έδειχνε 3 - 4 μοσχαναθρεμμένα κωλοπαίδια που σπουδάζουν στο Λονδίνο να καίνε την ελληνική σημαία και να λένε υβριστικά συνθήματα γι' αυτή ενώ ταυτόχρονα κρατούσαν ένα πλακάτ που έγραφε ένα σύνθημα υπέρ του κομμουνισμού. Ένας Βρετανός αστυνομικός προσπάθησε να τα αποτρέψει αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς δε συγκράτησα τη διεύθυνση για να σας παραπέμψω. Τώρα πως σχετίζουν αυτά τα τσογλάνια το κάψιμο της σημαίας με τον κομμουνισμό θα σας γελάσω. Είμαστε η μόνη χώρα που αισθανόμαστε ντροπή αν αναρτίσουμε τη σημαία μας στο μπαλκόνι και αντ' αυτού αρκετοί την καίνε.
Αφού τους αρέσει ο κομμουνισμός ας συμπεριφερθούν σαν γνήσιοι κομμουνιστές. Να μοιράσουν τα ωραία τα λεφτουδάκια τους, αν θέλουν να σπουδάσουν να πηγαίνουν σε χώρες όπου υφίσταται το κομμουνιστικό καθεστός, να ξεχάσουν τα πολυτελή αυτοκινητάκια τους και τα πανάκριβα ρουχαλάκια τους.
Ξέρω πολύ κόσμο από την πρώην Σοβιετική Ένωση και μου διηγήθηκαν τι έχουν περάσει. Η αρραβωνιαστικιά μου είναι από τη Λιθουανία που ήταν μέλος της κοινοπολιτείας. Τους απαγορευόταν να μιλάνε τη γλώσσα τους (άλλο Λιθουανικά και άλλο Ρώσικα), τους απαγορευόταν να κρατάνε τις παραδόσεις τους, πολλοί άνθρωποι βασανίστηκαν, σκοτώθηκαν και εξαφανίστηκαν και πολλοί εξορίστηκαν στη Σιβηρία δίχως επιστροφή καθώς επίσης η λογοκρισία πήγαινε σύννεφο. Χούντα δηλαδή. Η χούντα του προλεταριάτου.
Προφανώς τα κακομαθημένα παιδάκια που αναφέρω στην αρχή ή έχουν άγνοια για όλα αυτά ή τα γνωρίζουν αλλά τα προσπερνάνε γιατί βλέπουν τον κομμουνισμό ως μία μόδα. Μια επανάσταση που κάνουν ενάντια στο κατεστημένο. Πάντα με τις πιστωτικές κάρτες του μπαμπά.

buzz it!