Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Από τότε που βγήκε στην κυβέρνηση ο Γιωργάκης σιχάθηκα να ακούω για το περιβόητο επίδομα αλληλεγγύης. Τροποποιήσεις και κόντρα τροποποιήσεις για να πάρουμε ψίχουλα σε δυο δόσεις. Είμαστε οι φτωχοί συγγενείς.
   Και πάλι υπάρχουν κάποιοι που αδικούνται. Για παράδειγμα ένα ζευγάρι που το εισόδημα του είναι μέσα στα όρια και απέκτησε παιδί μέσα στο 2009 δεν παίρνει το επίδομα. Αν το παιδί ερχόταν μέσα στο 2008 θα το έπαιρνε. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου αρκετοί δικαιούχοι αδικούνται και δε θα το πάρουν.
   Προσωπικά το δικαιούμαι (άνεργος γαρ). Θα πάρω τετρακόσια ευρά. Πρώτη δόση πριν τα χριστούγεννα διακόσια ευρώ και τα υπόλοιπα τον Ιούνιο. Επειδή όμως έχασα την εμπιστοσύνη μου αν δεν τα δω στην τσέπη μου δεν πιστεύω τίποτα.
   Σε περίπτωση που τα πάρω δεν ξέρω που να τα πρωτοεπενδύσω. Να πάρω ομόλογα; Μετοχές; Να τα κλείσω σε τράπεζα και να ζω με τους τόκους; Να χτίσω πολυκατοικία; Να ανοίξω μαγαζί; Αυτά που θα πάρουμε τώρα με τη μορφή του επιδόματος αλληλεγγύης θα μας τα πάρουνε αργότερα πίσω δεκαπλάσια. Πώς; Να σας εξηγήσω.
   Ο πατέρας μου έχει ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι δεκαεφτά χρονών. Είναι συνταξιούχος. Παίρνει εξακόσια ευρώ από το Ι.Κ.Α. και η μάνα μου άλλα εκατό (γιατί της παρακρατάνε το ΕΚΑΣ επειδή κάποιοι υπάλληλοι του Ι.Κ.Α. έκαναν λάθος όταν της έβγαζαν την πλούσια σύνταξη των διακοσίων πενήντα ευρώ). Χθες του ήρθαν τα τέλη κυκλοφορίας. 352 ευρά παρακαλώ. Απ' ότι ξέρω δικαιούται το επίδομα αλληλεγγύης αλλά έτσι όπως θα το πάρει έτσι θα το δώσει για να παραλάβει το σήμα των τελών κυκλοφορίας. Για να γλιτώσει τα φαρμακερά τέλη κυκλοφορίας πρέπει να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο. Με τη σύνταξη όμως που παίρνει αυτό είναι αδύνατο. Οπότε είναι εγκλωβισμένος και υποχρεωτικά θα πληρώνει. Αυτή είναι η λεγόμενη κοινωνική πολιτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θα αποτελειώσουν όσους άντεξαν την κυβέρνηση Καραμανλή.
   Άλλοι τρόποι που θα μας τα πάρουν πίσω και μάλιστα με τόκο; Πάγωμα συντάξεων, μισθών, αυξήσεων και φορολογήσεις για τα επόμενα χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε εντολές και καλώς ή κακώς (κάκιστα θα έλεγα) θα ακολουθήσουμε αν και έχω κάποιους ενδοιασμούς ότι πάλι  οι απλοί πολίτες θα πληρώσουν τη νύφη και όχι οι έχοντες και κατέχοντες.
   Στα σκαριά υπάρχει και το επίδομα κουφωμάτων. Κουφαθήκατε; Ναι, είναι αλήθεια. Μάλλον θα ψηφιστεί το Γενάρη. Όποιος θέλει να αλλάξει κουφώματα στο σπίτι του θα προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα για να επιδοτηθεί μέχρι και 50% για να αλλάξει κουφώματα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω όταν ένας τεράστιος αριθμός κατοίκων της μπανανίας δεν μπορούνε να καλύψουνε τα πάγια έξοδα τους.
   Το είπα και το ξαναλέω. Θέλουν να μας κατατάξουνε στους φτωχούς συγγενείς και να νιώθουμε έτσι.

buzz it!