Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

Μεταφέρω ένα email όπως το έλαβα χθες

First Call εργασιακος μεσαίωνας! Καταγγελία απο 180 εργαζόμενους

Εργατες ρομπότ! Μετράνε και το λεπτό!
Απίστευτη εργασιακή σχέση απο την εισπρακτικη εταιρία First Call


«FIRST CALL» - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
«Σπάει» το χρόνο εργασίας για να επεκτείνει την απλήρωτη δουλειά

Στα πρότυπα όσων αποφάσισαν οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ για «ενεργό» και «ανενεργό» περίοδο, η εργοδοσία απαιτεί από τους εργαζόμενους να αναπληρώσουν ό,τι αυτή θεωρεί «μη παραγωγικό» χρόνο δουλειάς!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία «First Call», η οποία προσφέρει υπηρεσίες «διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών» σε τράπεζες. «Κυνηγάει», δηλαδή, όσους μεροκαματιάρηδες είναι χρεωμένοι στις τράπεζες ή σε άλλες επιχειρήσεις και καθυστερούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Στην πλειοψηφία τους, οι περίπου 180 εργαζόμενοι στην εταιρεία είναι νέοι σε ηλικία, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το νεοϊδρυθέν Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, η εργοδοσία ενημέρωσε γραπτά το σύνολο των εργαζομένων ότι θέτει σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα ωρομέτρησης, βάσει του οποίου θα διακρίνει το χρόνο εργασίας σε «παραγωγικό» και «μη παραγωγικό».

Στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης, η εταιρεία εξήγησε ότι ο «μη παραγωγικός» χρόνος που καταμετρά σε κάθε εργαζόμενο θα πρέπει να αναπληρώνεται με ίσο χρόνο δουλειάς, διαφορετικά κάθε μήνα θα περικόπτεται ανάλογα ο μισθός του υπαλλήλου! Προς επίρρωση μάλιστα των παραπάνω, η εταιρεία, με εξώδικη ειδοποίηση, ενημέρωσε εργαζόμενη που αντέδρασε στις άθλιες μεθοδεύσεις ότι προχωράει σε περικοπή 200 ευρώ από το μισθό της, σε εφαρμογή του μέτρου για το «μη παραγωγικό χρόνο» και με τη δικαιολογία ότι καθυστερούσε στη δουλειά της!

Ενημερώστε τον κόσμο για το απαράδεκτο εργασικο καθεστός.
Ντροπή τους!

Ευχαριστούμε
Εργαζόμενοι First call

site εταιρίας: www.firstcall.gr

buzz it!