Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2008

"ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!"

Σε μια "δημοκρατική" χώρα όπως η Ελλάδα όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν τα πάντα. Χλιδή, χρήμα, ευτυχία και κοινωνικό ρατσισμό. Μάλιστα. Ρατσισμός υπάρχει και με τις ευλογίες του κράτους. Ειδικά ο κοινωνικός ρατσισμός βρίσκεται στο απόγειο του. Καπνιστές διώκονται (πιο πολύ υφίσταται στο εξωτερικό αυτό) ως μιάσματα, άνθρωποι με παραπάνω κιλά γίνονται ο περίγελος πολλές φορές, συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες γελοιοποιούνται πολλές φορές από κάποιους (αρκετούς) ασυνείδητους, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα δεν μπορούνε, εξ' αιτίας κάποιων που αφήνουν όπου να 'ναι τα αυτοκίνητα τους, ούτε να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους πόσο μάλλον να κυκλοφορήσουν έξω στους δρόμους και υπάρχουν άνθρωποι που το ίδιο το μαλακισμένο το κράτος τους κόβει τα φτερά και τους αποκλείει τη συμμετοχή τους από κάποιες εργασίες. Στην τελευταία κατηγορία ανήκω και εγώ. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Όταν γεννήθηκα και ο Ύψιστος μοίραζε ύψος εγώ είχα πάει για καφέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχω το ασεμάζευτο ύψος 1.63 με 1.64. Θα σας γελάσω, δεν είμαι πολύ σίγουρος. Τώρα που τέλειωσαν οι γιορτές όλοι περιμένουν προκυρήξεις από τον Α.Σ.Ε.Π. για να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς και για μια θέση στον ήλιο. Έτσι και εγώ. Ακούγεται ότι θα βγουν προκυρήξεις για πυροσβεστική και αγροφυλακή. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να λάβω μέρος λόγω του ότι τα σώματα ασφαλείας έχουν κάποιους όρους και κατ' αυτούς οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν κάποιο ορισμένο ύψος το οποίο βέβαια εγώ δε διαθέτω. Θαρείς και η αξία ενός ανθρώπου εξαρτάται από το ύψος που έχει. και όμως έτσι είναι. Βέβαια δεν υπάρχει τομέας που να αποκλείονται οι ψηλοί. Το θέμα είναι ότι το ύψος μου δεν ήταν πρόβλημα για να πάω φαντάρος, να είμαι ξεχασμένος στον βόρειο Έβρο και να γυρνάω σε φυλάκια. Ούτε αποτέλεσε πρόβλημα όταν με πήραν επίστρατο για δέκα μέρες. Όπως τους συμφέρει δηλαδή. Και έχουν μετά το θράσος να ζητούν την ψήφο μου οι πολιτικάντηδες. ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ 'ΔΩ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ. Μαλακίες θα μου πείτε, αλλά έτσι είναι.
Αν δεν είναι κοινωνικός ρατσισμός αυτό που υφίσταμαι τότε τι σκατά είναι;

buzz it!

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ KATAGELIES.GR


ΒΟΗΘΕΙΑ.ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΣΑΝ ΜΑΝΑ. ΣΤΙΣ 17-2-2007 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΙΣΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ 30 ΩΡΑ 17 ΚΑΙ 15 ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ 23 ΕΤΩΝ.ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ JEEP ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ STOP ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ.ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2102029145 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.Το παραπάνω μας ήρθε με email και υπήρξε και επικοινωνία με την μητέρα του θύματος. Παρακαλούμε διαδώστε όσο μπορείτε. katagelies.gr

buzz it!