Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Πριν μερικές μέρες είχαμε μια τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. Έκλεισαν το gamato.info και ταλαιπώρησαν τους διαχειριστές. Τους άφησαν ελεύθερους με περιοριστικά μέτρα. Εδώ φαίνεται και η μεγαλοψυχία της ΕΛ.ΑΣ. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο Χριστοφοράκος κυκλοφορεί ελεύθερος, ο Ψωμιάδης το ίδιο, ο Ζαχόπουλος το ίδιο, ο Ρουσόπουλος το ίδιο, το Βατοπέδι που πάνε να το περάσουν στα ψιλά γράμματα, τα σκάνδαλα με τη Siemens, τα ομόλογα και το χρηματιστήριο παραμένουν στη σφαίρα της ατιμωρησίας, τα λαμόγια με τις off-shore εταιρίες αλωνίζουν, οι τράπεζες έχουν τις πιο ληστρικές διαθέσεις και οι πολιτικοί μας κοροϊδεύουν και τ' αρπάζουν χοντρά.
Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομα τους η πειρατία σίγουρα είναι κάτι παράνομο αλλά τι περιμένουν με τις τιμές που υπάρχουν στην Ελλάδα; Όταν τα ίδια πράγματα στο εξωτερικό πωλούνται στη μισή τιμή και παρακάτω και πάλι βγάζουν κέρδος φανταστείτε τι αισχροκέρδεια υπάρχει εδώ πέρα. Γιατί δεν πάνε να πιάσουν τους εμπόρους που υπερχρεώνουν;
Η αμορφωσιά είναι κακός σύμβουλος. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή δεν μπορούνε να καταλάβουν ότι το gamato ήταν μια οδός όπου κυκλοφορούσαν αρχεία και νόμιμα και παράνομα. Τα uploads γίνονται από χρήστες και όχι από το ίδιο το site. Αν κάποιος πάρει ένα μαχαίρι από ένα φίλο του και σκοτώσει κάποιον ποιος θα φταίει; Αυτός που έκανε την πράξη ή ο ιδιοκτήτης του μαχαιριού; Σαφώς ο πρώτος. Το μαχαίρι μπορεί να κάνει και καλό και κακό. Δε μπορείς να το ενοχοποιήσεις. Μπορείς να ενοχοποιήσεις τον τρόπο που το χρησιμοποίησε κάποιος σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα της χρήσης του. Το ίδιο ισχύει και για το gamato. Μπορεί κάποιος χομπίστας να θέλει να μοιραστεί αφιλοκερδώς με τον υπόλοιπο κόσμο κάτι που δημιούργησε. Μπορεί κάποιος άλλος να σηκώνει αβέρτα τανίες. Γιατί να την πληρώσουν τα παιδιά του gamato;
Κακά τα ψέμματα αντί να σχολούνται με τέτοια πταίσματα (κατ' εμέ) ας πάνε να δουλέψουνε λιγάκι. Δεν τους πληρώνουμε τζάμπα. Στην Ελλάδα μια ζωή γίνεται το ίδιο. Φταίει το γαϊδούρι και χτυπάνε το σαμάρι. Προσωπικά ξέρω πολλούς μπάτσους που κατεβάζουν αβέρτα πειρατικές ταινίες, προγράμματα, μουσική και παιχνίδια από το διαδύκτιο. Αν πάω και τους καταγγείλω θα τους κάνουν κάτι; Δε νομίζω.
Τα ελεύθερα downloads πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Ας συμβιβαστούνε πια με την ιδέα. Και να κλείσουν τα ελληνικά websites με torrents υπάρχουν χιλιάδες στο εξωτερικό. Εγώ απορώ με τα παιδιά από το gamato γιατί κάθονται και παιδεύονται κάθε τρεις και λίγο και δε σηκώνουν το site στη Μαλαισία, στην Ινδονησία ή σε κάποια άλλη χώρα με την οποία η Ελλάδα δεν έχει διακρατικές συμφωνίες και επομένως δε θα μπορούνε να τους πειράξουν. Δεν είναι δύσκολο.
Αν θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. ή ο εντολέας αυτής ότι με το gamato και άλλα παρόμοια websites χάνονται λεφτά ας αναλογιστούνε ότι με την ατιμωρησία άλλων τι τρελά λεφτά χάνονται και κλέβονται. Να πάνε να πιάσουνε τους εργοδότες που δεν κολλάνε ένσημα και αναγκάζουν τους υπαλλήλους τους να δουλεύουν υπερωρίες χωρίς να τους τις πληρώνουν. Να πιάσουνε τις εταιρίες που έχουνε κάνει καρτέλ, ειδικά στην επαρχία, και συμφώνησαν μεταξύ τους αν φύγει ένας υπάλληλος από κάποια εταιρία οι υπόλοιπες να τον απορίψουν αυτόματα άσχετα αν αξίζει ή όχι. Αν θέλουμε να λέμε ότι υπάρχει ισονομία ας πάνε να πιάσουνε πρώτα αυτούς. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
Θα μου πείτε όμως και με το δίκιο σας ότι η ΕΛ.ΑΣ. ξέρει να δείχνει τη μαγκιά της μόνο στους συνταξιούχους, τους μαθητές με ζαρτινιέρες κλπ. Δεν είναι άξιοι να κάνουν κάτι μεγάλο. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας.

buzz it!