Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Ο λαός μας έχει βγάλει σοφές παροιμίες. Η παραπάνω ταιριάζει γάντι με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Μπούλη (του Καραμανλή ντε... του υποτιθέμενου πρωθυπουργού).
Τα κοράκια παρέμειναν στις θέσεις τους και άλλαξαν μερικά μπαλαντέρ. Αυτός ήταν ο ανασχηματισμός που εξ' αιτίας του μας έπρηξαν τα ούμπαλα; Οι μεγάλοι πολιτικοί κάνουν μπαμ από μακριά. Ο Μπούλης όμως δεν έχει τους δίδυμους γεννετικούς αδένες (@@) για να κάνει πραγματικό ανασχηματισμό. Αναρωτιέμαι αν δεν είχε το όνομα Καραμανλής σε ποια ταβέρνα θα σερβίριζε!
Ο νομός Σερρών είναι βαμμένος μπλε αναντάμ - παπαντάμ (ανέκαθεν). Γιατί σας το λέω αυτό; Να σας εξηγήσω. Κατά την ταπεινή μου άποψη οι ψηφοφόροι του συγκεκριμένου νομού είναι πρόβατα. Ναι καλά διαβάσατε. Πρόβατα! Μπεεεεεε! Γιατί; Επειδή η οικογένεια Καραμανλή κατάγεται από την Πρώτη Σερρών. Δεν ψηφίζουν με βάση τα έργα που έγιναν στο νομό από τη Νέα Δημοκρατία αλλά μόνο και μόνο επειδή οι ρίζες της δυναστείας Καραμανλή είναι από το Σερραϊστάν. Αν ψήφιζαν με βάση τα έργα τότε η ΝουΔου θα έπαιρνε τα τρία (3% εννοώ). Όχι ότι έκανε έργα στην πόλη και στο νομό κάποιος άλλος. Μη λέμε μαλακίες! Αλλά είπαμε: Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ! Και δώσ' του δρόμους με τ' όνομα Καραμανλής και να τα εγκαίνια σε αίθουσες με τ' όνομα Καραμανλής και δεν ξέρω και 'γω τι άλλο και δωσ' του ο Καραμανλής (είτε ο παλιός είτε ο καινούριος το ίδιο είναι) κλάσσιμο διαρκείας από τη μεριά του (μετά το golf το κλάσσιμο είναι το επίσημο άθλημα της οικογένειας). Ο Μπούλης για άλλη μια φορά άφησε τον τόπο καταγωγής του στην απ' έξω δείχνοντας ότι θεωρεί το νομό δεδομένο και δεν έκανε ούτε ένα Σερραίο βουλευτή έστω ανθυπο-υφυπουργό. Αυτά να τα βλέπουν οι συμπολίτες μου που τρέχουν σαν τις τρελλές και ξεβρακώνονται μόλις ακούσουν τ' όνομα του.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο θεσμός των κομμάτων δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Μόνο ασυλία στους άρπαγες. Στην ουσία τα κόμματα είναι κλίκες. Κάτι σαν τη μαφία. Δεν τολμάς να πεις τη γνώμη σου, αν αυτή πάει κόντρα στη γραμμή του κόμματος, γιατί θα υποστείς τις κυρώσεις. Ίσως θα ήταν καλύτερα στις εκλογές να ψηφίζουν οι πολίτες τους πάντες και να μην τους διορίζει ο πρόεδρος του κάθε κυβερνώντος κόμματος. Να μην υπάρχουν κόμματα. Ένα ψηφοδέλτιο για πρωθυπουργό, ένα για ΥΠ.ΕΞ., ένα για υπουργό παιδείας κ.ο.κ. Το ίδιο να ισχύει και για την εκλογή υφυπουργών. Μ' αυτόν τον τρόπο ίσως να έπεφτε λιγότερο χέρι στη μαρμίτα και να είχαμε λιγότερα σκάνδαλα. Ίσως να υπάρχει μια καχυποψία μεταξύ των κυβερνώντων και να μην κλέβουν τόσο πολύ. Να μπει και ένα όριο στις πόσες φορές μπορεί να εκλεγεί κάποιος όπως και ένα ανώτατο όριο ηλικίας για τους υποψηφίους. Δε γίνεται να είναι κάποιος αιώνια πολιτικός γιατί το πράγμα αρχίζει και σαπίζει. Επίσης χρειάζονται νέα μυαλά με φρέσκιες ιδέες και όχι κάποιος εβδομήντα χρονών με πάνες. Τι να προσφέρει ένας μεγάλης ηλικίας άνθρωπος σε τόσο μεγάλες απαιτήσεις που έχει η πολιτική; Πόση όρεξη να έχει; Η πολιτική θέλει κράση και τσαγανό.

buzz it!