Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι επιλογές μας περιορισμένες. Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούνε, μα οι ατομικές προσπάθειες είναι σχεδόν καταδικασμένες. Η μόνη λύση για την επίτευξη ενός σκοπού είναι η συλλογικότητα. Το διαδύκτιο είναι ένα σπουδαίο εργαλείο και με τη σωστή χρήση αυτού μπορούνε να γίνουν μικρά θαύματα. Ποια είναι η συνταγή; Προσπάθεια, δουλειά και πάνω απ' όλα συλλογικότητα.
Δυστυχώς στη χώρα μας η συλλογικότητα δεν υφίσταται για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού για το κοινό καλό. Συλλογικές προσπάθειες βρίσκονται περιορισμένες μόνο σε κάποιες κλειστές ομάδες και ο αυτοσκοπός τους είναι το μοίρασμα της μίζας.
Γέμισε το διαδύκτιο με νταβατζήδες, ρουφιάνους, παρτάκηδες και μουνόπανα που κοιτάζουν να χορτάσουν το υπεροπτικό τους εγώ. Όσοι πρόλαβαν και αναδείχτηκαν μέσω internet, είτε bloggers είτε ιδιοκτήτες websites, τώρα κοιτάζουν εμάς τους υπόλοιπους αφ' υψηλού και σνομπάρουν τα πάντα εκτός από τον υπερφίαλο εαυτό τους.
Τέρμα ο πρόλογος. Να σας πω προς τι αποσκοπεί αυτή η ανάρτηση. Ως γνωστόν έχω ένα διαδυκτιακό ραδιόφωνο, το hackaday 's web radio. Όχι τίποτα σοβαρό! Το δημιούργησα από αγάπη που έχω στη μουσική, στο ραδιόφωνο και επειδή είχα το εξοπλισμό να κάθεται, είπα να τον αξιοποιήσω. Με το ραδιόφωνο ασχολούμαι από το γυμνάσιο. Πειρατικούς σταθμούς, ιδιωτικούς κ.ο.κ. Με το διαδυκτιακό ραδιόφωνο που έκανα όμως ένιωσα την ευχαρίστηση ότι από το μηδέν δημιούργησα κάτι. Απλό ναι, αλλά δικό μου δημιούργημα με ελάχιστα χρήματα και μπόλικο μεράκι.
Εφόσον το δούλεψα οχτώ μήνες πιλοτικά είπα να του κάνω και ένα ιντερνετικό σπίτι και έτσι πριν από μια εβομάδα στον αέρα βγήκε το www.radiohackaday.com. Αυτό το blog στήθηκε μέσα σε τέσσερις μέρες. Όλα ωραία και όλα καλά μέχρι εδώ. Γούσταρα ακόμη περισσότερο την όλη φάση. Ξαφνικά άρχισαν να έρχονται στ' αυτιά μου διάφορα, τόσο μέσω internet όσο και εκτός αυτού. Με λίγες λέξεις κάποιοι νομίζουν ότι το κάνω για να γίνω ζάμπλουτος. ΕΛΕΟΣ! Δεν υπάρχει ούτε μία διαφήμιση και ούτε το κυνηγάω. Και αν ίσχυε κάτι τέτοιο που είναι το κακό; Σε τόσο δύσκολους καιρούς ποιος τυφλός δε θέλει το φως του; Από τη στιγμή που είμαι άνεργος αν είχα κάποιο έσοδο (ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ) γιατί να είναι κακό; Δεν έκλεψα κανέναν και δεν εκμεταλεύτηκα κανέναν. Ότι έκανα το έκανα μόνος μου και επαναλαμβάνω ότι οι οικονομικές απολαβές δεν είναι ο σκοπός μου. Όποιος θέλει μπορώ να του πω πως να κάνει και αυτός ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Αν αρνηθώ τότε ναι, θα είμαι grand μαλάκας, αλλά τη βοήθεια μου δεν την αρνήθηκα ποτέ σε κανένα ούτε από εδώ ούτε από το Locus Blogus. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα αν κάποιος δει το γείτονα του να έχει μια αγελάδα δε θα προσπαθήσει να αποκτήσει και αυτός μία ή και δύο αλλά θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε να ψοφήσει η υπάρχουσα για να βρεθεί στην ίδια μοίρα ο γείτονας του με αυτόν, δηλαδή στο μηδέν. Αυτό για να κλείσουν επιτέλους μερικά στόματα.
Επικοινώνησα με κάποια μουσικά websites μέσω email ζητώντας άδεια για αναδημοσίευση μερικών άρθρων τους, πάντα με αναφορά πηγής και διευκρινίζοντας ότι από πλευράς μου δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα οικονομικό όφελος. Οι περισσότεροι δεν απάντησαν και μερικοί που απάντησαν φρόντισαν να απειλήσουν με μυνήσεις σε περίπτωση που έκανα κάτι τέτοιο. Φανταστείτε να μη ζητούσα την άδεια τους. Μόνο ένα website της επαρχίας (από την Καστοριά), το www.rockoverdose.gr δέχτηκε.
Σκέφτηκα πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω το ραδιόφωνο έτσι ώστε να μπορέσει μια συγκεκριμένη ομάδα, ελληνικές rock μπάντες, να βοηθηθεί λιγάκι παραπάνω. Εφόσον τα Μ.Μ.Ε. δε βοηθάνε την κατάσταση ας χρησιμοποιήσουμε το διαδύκτιο. Στην ελλάδα έχουμε πάρα πολλά ταλέντα αλλά παραμένουν στην αφάνεια γιατί δεν τρέχουν σε reallities και δεν περπατάνε τους δρόμους που χαράζουν οι εταιρείες. Ας καταφέρουμε να γίνουν λιγάκι περισσότερο αναγνωρίσιμοι τουλάχιστο στη χώρα μας. Μερικές μπάντες που ξέφυγαν και ρποχώρησαν πέρα από τα σύνορα τα πάνε περίφημα. Παραδείγματα; Firewind, Outloud, Rotting Christ και μερικά ακόμα. Θέλω να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου σε κάτι για να μη λέω ότι πέρασα άδικα από αυτόν τον πλανήτη. Ήρθα σε επικοινωνία με τον Niok που έχει το iraklio web radio και συμφωνήσαμε να κάνουμε μια εκπομπή και να μεταδίδεται ταυτόχρονα και από τους δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το όλο concept είναι να μας στέλνουν ελληνικά συγκροτήματα δείγματα της δουλειάς τους και εμείς να τα μεταδίδουμε και να παίρνουμε συνεντεύξεις μέσω Skype on air. Βασική προϋπόθεση η συμπλήρωση μιας φόρμας με κάποια βιογραφικά στοιχεία της μπάντας.
Ξαναέστειλα emails σε σχετικές ιστοσελίδες και blogs προς κοινοποίηση διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξη καμία οικονομική απολαβή. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Κανένας δεν έχει διάθεση να συνεργαστεί και δεν μπήκαν στον κόπο να στείλουν ούτε μια αρνητική απάντηση.
Κάποτε η Yahoo ήταν πανίσχυρη στο διαδύκτιο αλλά εδώ και χρίνια παλεύει αναποτελεσματικά να κρατηθεί. Αυτό να το θυμούνται μερικοί που νομίζουν ότι θα κρατάνε για πάντα τα πρωτεία στο ελληνικό internet. Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει! Τα blogs ήρθαν και θα μείνουν οπότε καλό θα είναι αντί να τα πολεμάνε να συνεργαστούνε με αυτά. Κέρδος θα έχουνε και όχι χάσιμο.
Αν έχετε γνωστούς, φίλους, συγγενείς ενημερώστε τους ή αν ακόμα έχετε μια μπάντα και θέλετε ΔΩΡΕΑΝ προβολή κάντε κλικ εδώ.

buzz it!